2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zsiráf született a Nyíregyházi Állatparkban

Rothschild-zsiráf (Giraffa camelopardalis rothschildi) született a Nyíregyházi Állatparkban. A Jubileum névre keresztelt, egy hónapja született kanca világrajövetelét eddig titkolta a park, a látogatók azonban meglesték, amikor a gondozók cumisüvegből etetik.

A kis nőstény, amely a tizedik, Nyíregyházán született Rothschild-zsiráf, 210 centiméter magas, és naponta öt liter tehéntejet fogyaszt el – mondta el Révészné Petró Zsuzsanna oktatási osztályvezető az MTI-nek.

Hegedüs József állatgondozó cumisüvegből, tehéntejjel eteti az egy hónapos Rothschild-zsiráfborjút a Nyíregyházi Állatpark zsiráfházában 2020. július 20-án
Fotó: MTI/Balázs Attila

A Nyíregyházi Állatparkban közel húsz éve tartanak zsiráfokat. Ritkán előfordul, hogy egy-egy fiatal anya még nem tudja, hogyan kell gondozni a borját, de a gondozóknak nagy rutinjuk van a zsiráfborjak nevelésében és mesterséges táplálásában. A Jubileum névre keresztelt kanca sorrendben már a tizedik itt született zsiráf.

Mintázatuk és afrikai élőhelyük alapján a zsiráfok kilenc alfaját különítik el. A Nyíregyházán is tartott alfaj a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapta a nevét. Eredetileg Ugandában, Kenyában és Dél-Szudánban őshonos, ezért Uganda-zsiráfnak is szokták nevezni.

Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint hétszáz egyed él, a világ állatkertjeiben pedig nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.

Neked ajánljuk
Ne simogassuk meg az erdőben talált őzgidát! Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét Kihívásokkal teli jövőt jósol hazánknak a KSH 9 eurós országos havi közlekedési bérletet vezetnek be a németek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam