2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában

A Sussexi Egyetem kutatóinak vezetésével először készült vörös lista a kihalással fenyegetett brit emlősökről. A dokumentum szerint 47 őshonos emlősből 11 áll a kihalás szélén.

Tizenegy fajt a fenyegetett, ötöt a mérsékelten fenyegetett, négyet az adathiányos kategóriába soroltak a kutatók, utóbbi azt jelenti, hogy kevés információval rendelkeznek róluk.

A nagy-britanniai vörös lista megkapta a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) jóváhagyását regionális szinten, ami azt jelenti, hogy a fenyegetett fajok listája ugyanolyan szilárd, nemzetközileg egyeztetett rendszer szerint készült, mint a világszövetség vörös listája – olvasható a Sussexi Egyetem közleményében.

Nagy-Britanniában a sündisznót is a kihalás veszélye fenyegeti Fotó: Shutterstock

A kihalás veszélyével fenyegetett állatok között van mások között a vízi patkány, az orkney-i patkány, a vakond, a sündisznó, a mogyorós pele, az európai mókus, a vadmacska és a szürke hosszúfülű denevér. Az európai farkas már kihalt a szigetországban.

Neked ajánljuk
Háromezer év után újra szaporodik egy állatfaj az ausztrál vadonban (videóval) Sörénytelen zebra szaporításában segít a debreceni állatkert A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam