2020. december 6., Miklós
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában

A Sussexi Egyetem kutatóinak vezetésével először készült vörös lista a kihalással fenyegetett brit emlősökről. A dokumentum szerint 47 őshonos emlősből 11 áll a kihalás szélén.

Tizenegy fajt a fenyegetett, ötöt a mérsékelten fenyegetett, négyet az adathiányos kategóriába soroltak a kutatók, utóbbi azt jelenti, hogy kevés információval rendelkeznek róluk.

A nagy-britanniai vörös lista megkapta a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) jóváhagyását regionális szinten, ami azt jelenti, hogy a fenyegetett fajok listája ugyanolyan szilárd, nemzetközileg egyeztetett rendszer szerint készült, mint a világszövetség vörös listája – olvasható a Sussexi Egyetem közleményében.

Nagy-Britanniában a sündisznót is a kihalás veszélye fenyegeti Fotó: Shutterstock

A kihalás veszélyével fenyegetett állatok között van mások között a vízi patkány, az orkney-i patkány, a vakond, a sündisznó, a mogyorós pele, az európai mókus, a vadmacska és a szürke hosszúfülű denevér. Az európai farkas már kihalt a szigetországban.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás és a növekvő élelmiszerigény miatt akár negyedével is csökkenhet a fajok élőhelye 2100-ra Új felfedezés a szamárpingvinek faji besorolásáról A kontyos lunda a kihalás szélére került Japánban Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam