2020. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában

A Sussexi Egyetem kutatóinak vezetésével először készült vörös lista a kihalással fenyegetett brit emlősökről. A dokumentum szerint 47 őshonos emlősből 11 áll a kihalás szélén.

Tizenegy fajt a fenyegetett, ötöt a mérsékelten fenyegetett, négyet az adathiányos kategóriába soroltak a kutatók, utóbbi azt jelenti, hogy kevés információval rendelkeznek róluk.

A nagy-britanniai vörös lista megkapta a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) jóváhagyását regionális szinten, ami azt jelenti, hogy a fenyegetett fajok listája ugyanolyan szilárd, nemzetközileg egyeztetett rendszer szerint készült, mint a világszövetség vörös listája – olvasható a Sussexi Egyetem közleményében.

Nagy-Britanniában a sündisznót is a kihalás veszélye fenyegeti Fotó: Shutterstock

A kihalás veszélyével fenyegetett állatok között van mások között a vízi patkány, az orkney-i patkány, a vakond, a sündisznó, a mogyorós pele, az európai mókus, a vadmacska és a szürke hosszúfülű denevér. Az európai farkas már kihalt a szigetországban.

Neked ajánljuk
ENSZ-jelentés: a világ nem teljesítette a biodiverzitási célokat Egyre több az idegenhonos tízlábú rák Magyarországon Grandiózus bronzgorilla figyelmeztet az emberszabásúakat szorongató veszélyekre Nem csak a bolygón okoz gondot a hátrahagyott szemét Temérdek hulladék terheli a Pilisi Parkerdőt
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam