2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)

Az állatok egy része már túlhevült és megégett a napon, mire a tengeri emlősök megmentésével és kutatásával foglalkozó egység a helyszínre érkezett. A delfinek vasárnapra virradóra, az éjszakai árapálymozgás idején sodródhattak partra.

A 45 delfin a hétvégén került szárazra a Cape Cod félsziget The Gut nevű szakaszán, mentésükben az International Fund for Animal Welfare vezetésével önkéntesek tucatjai vettek részt.

Fotó: youtube.com

A strandon tüsténkedő félszáz önkéntes speciális hordágyakkal vitte vissza a tengerbe a delfineket, amelyeknek intravénás folyadékokat és vitaminokat is beadtak. A sekély vízben rekedt delfineket a tengerről, csónakokból segítették a mélyebb vizek felé evickélni.

Az erőfeszítések ellenére két delfin életét nem sikerült megmenteni, őket végül elaltatták.

Az állatvédő szervezet hétfőn ügyeletet tartott az érintett partszakaszon, hogy megakadályozza további állatok esetleges partra sodródását.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam