2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint megkétszereződött az elefántok száma Kenyában

Az orvvadászat elleni erőteljes fellépésnek köszönhetően több mint kétszeresére nőtt az elefántok száma 1980 és 2018 között Kenyában. 1989-ben csupán 16 ezer elefánt élt az országban, ez a szám növekedett 34 ezerre 2018-ig.

„Az elmúlt néhány évben sikerült megfékezni az orvvadászatot hazánkban” –  jelentette be Najib Balala, az ország idegenforgalmi minisztere.

A tárcavezető az Amboseli Nemzeti Parkban tartott sajtótájékoztatót, ahol részt vett elefántok nyomkövetővel való felszerelésében és iker-elefántborjak névadóján.

Az orvvadászat az elmúlt években Kenyában és a Szaharától délre fekvő afrikai országokban megugrott, orvvadászok bandái elefántokat és orrszarvúkat mészároltak le agyaraikért, tülkeikért, amelyek a népi gyógyászatban keresett alapanyagok.

Fotó: Shutterstock

2016-ban Uhuru Kenyatta elnök több ezer elefántagyart és orrszarvútülköt égettetett el, a kormány szigorúbb büntetéseket – hosszabb idejű börtönbüntetést és nagy összegű bírságot – vezetett be az orvvadászok, illegális vadállatkereskedők ellen.

Balala elmondta azt is, hogy várakozásaik szerint a koronavírus-járvány miatt idén és jövőre 80-90 százalékkal csökken a Kenyába látogató külföldi turisták száma.

Neked ajánljuk
Kevesebb komp, több delfin Hongkongban Kiugróan sok gorilla született egy ugandai nemzeti parkban Masztodonok, a jégkorszak óriásai (dokumentumfilm) Keresik az év kilátóját A legkelendőbb papír is lehet zöldebb?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam