2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi összefogással épülhet meg az ősszel érkező vörös pandák kifutója Pécsett

Az intézmény évek óta csatlakozni kívánt a vörös macskamedvének is nevezett vörös panda (Ailurus fulgens) fajmegmentő és tenyészprogramjához, erre pedig idén nyílt először lehetőség.

Adományoknak köszönhetően tud kifutót építeni az ősszel érkező vörös pandák számára a fennállásának hatvanadik évfordulóját idén augusztus 20-án és 21-én külön programokkal ünneplő Pécsi Állatkert.

Az állatok kifutójához szükséges forrást közösségi finanszírozási kampány keretében teremtették elő: több neves vállalat és csaknem hatvan magánszemély ajánlott fel kisebb-nagyobb összeget, így az előre tervezett kétmillió forinton felül további csaknem félmillió forint gyűlt össze.

A vörös pandák kifutója szeptember végére elkészül, így a Pécsi Állatkert kora ősszel fogadhatja Franciaországból az egyéves pandaikerpárt.

A faj a Himalája, elsősorban Nepál, Kína, valamint India területén fordul elő, és mára már veszélyeztetett, fennmaradásáért az állatkertek közös erővel küzdenek.

Fotó: Shutterstock

A koronavírus-járvány hatása komoly gazdasági kihívások elé állította az intézményt, de ebben a nehéz időszakban ismét megmutatkozott a helyi közösség összefogása és az állatkert iránt tanúsított szeretete. A zárvatartás közel két hónapos időszaka alatt számottevő pénz- és takarmányadományt kapott az állatkert – áll a közleményükben.

Neked ajánljuk
Cher segítségével megérkezett Kambodzsába „a világ legmagányosabb elefántja” (videókkal) Sok ezer faj van veszélyben az egyre gyakoribb és pusztítóbb tüzek miatt Ritka kiviket engedtek szabadon Új-Zélandnál Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam