2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi összefogással épülhet meg az ősszel érkező vörös pandák kifutója Pécsett

Az intézmény évek óta csatlakozni kívánt a vörös macskamedvének is nevezett vörös panda (Ailurus fulgens) fajmegmentő és tenyészprogramjához, erre pedig idén nyílt először lehetőség.

Adományoknak köszönhetően tud kifutót építeni az ősszel érkező vörös pandák számára a fennállásának hatvanadik évfordulóját idén augusztus 20-án és 21-én külön programokkal ünneplő Pécsi Állatkert.

Az állatok kifutójához szükséges forrást közösségi finanszírozási kampány keretében teremtették elő: több neves vállalat és csaknem hatvan magánszemély ajánlott fel kisebb-nagyobb összeget, így az előre tervezett kétmillió forinton felül további csaknem félmillió forint gyűlt össze.

A vörös pandák kifutója szeptember végére elkészül, így a Pécsi Állatkert kora ősszel fogadhatja Franciaországból az egyéves pandaikerpárt.

A faj a Himalája, elsősorban Nepál, Kína, valamint India területén fordul elő, és mára már veszélyeztetett, fennmaradásáért az állatkertek közös erővel küzdenek.

Fotó: Shutterstock

A koronavírus-járvány hatása komoly gazdasági kihívások elé állította az intézményt, de ebben a nehéz időszakban ismét megmutatkozott a helyi közösség összefogása és az állatkert iránt tanúsított szeretete. A zárvatartás közel két hónapos időszaka alatt számottevő pénz- és takarmányadományt kapott az állatkert – áll a közleményükben.

Neked ajánljuk
Megmentették a végső kihalástól a nyergeskenguruk egy populációját Háromezer év után újra szaporodik egy állatfaj az ausztrál vadonban (videóval) Arcfelismerő rendszert akarnak bevezetni a koalák megóvásáért Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam