2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiugróan sok gorilla született egy ugandai nemzeti parkban

Csak az elmúlt hat hétben 5 gorillabébi jött világra, az év eleje óta pedig összesen 7 kisgorilla született, miközben tavaly az év egészében mindössze 3 gorilla jött világra.

Kiugróan sok hegyi gorilla született az ugandai Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Parkban – jelentette be az Ugandai Vadvédelmi Hatóság (UWA).

„Ilyesmi rendkívül szokatlan, ez egy hihetetlen áldás” – lelkendezett a vadvédelmi hatóság szóvivője, Bashir Hangi, aki nem tudott magyarázatot adni a kiugró szaporulatra.

Fotó: Shutterstock

A gorillabébiket akkor fedezték fel, amikor bejárták a gorillák lakta helyeket, hogy megállapítsák, alkalmasak-e az újranyitásra a koronavírus-járvány után.

A világon mintegy 1000 hegyi gorilla él, közülük 400 az Uganda délnyugati részén, a Kongói Demokratikus Köztársasággal határos vidéken fekvő, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő nemzeti parkban, amely sűrű, „áthatolhatatlan” esőerdejéről kapta a nevét.

Neked ajánljuk
Elveszíthetik afrikai élőhelyüket az emberszabású majmok Bombadetektorokkal bukkantak új bálnapopulációra Háromezer év után újra szaporodik egy állatfaj az ausztrál vadonban (videóval) Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam