2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiugróan sok gorilla született egy ugandai nemzeti parkban

Csak az elmúlt hat hétben 5 gorillabébi jött világra, az év eleje óta pedig összesen 7 kisgorilla született, miközben tavaly az év egészében mindössze 3 gorilla jött világra.

Kiugróan sok hegyi gorilla született az ugandai Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Parkban – jelentette be az Ugandai Vadvédelmi Hatóság (UWA).

„Ilyesmi rendkívül szokatlan, ez egy hihetetlen áldás” – lelkendezett a vadvédelmi hatóság szóvivője, Bashir Hangi, aki nem tudott magyarázatot adni a kiugró szaporulatra.

Fotó: Shutterstock

A gorillabébiket akkor fedezték fel, amikor bejárták a gorillák lakta helyeket, hogy megállapítsák, alkalmasak-e az újranyitásra a koronavírus-járvány után.

A világon mintegy 1000 hegyi gorilla él, közülük 400 az Uganda délnyugati részén, a Kongói Demokratikus Köztársasággal határos vidéken fekvő, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő nemzeti parkban, amely sűrű, „áthatolhatatlan” esőerdejéről kapta a nevét.

Neked ajánljuk
Elefántikrek születtek Srí Lankán (videóval) Elefántikrek születtek Srí Lankán (videóval) Méhek végeztek 63 veszélyeztetett pingvinnel Dél-Afrikában Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam