2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetes élőhelyüket idéző, hatalmas új lakhelyet kaptak az óriáspandák Tokióban

A középnyugat-kínai Szecsuan tartományban lévő természetes élőhelyüket idéző hatalmas új lakhelyet kaptak az óriáspandák a tokiói Ueno állatkertben, amely kedden nyitotta meg a látogatók előtt az új látványosságot.

A Panda no Mori (Pandák erdeje) nevű terület a 15 éves pandapár, Sin Sin és Zsi Zsi új otthona. Hároméves bocsuk, a 2017-ben született Hsziang Hsziang az állatkert eredeti pandalakjában maradt.

A csaknem 6800 négyzetméteren elterülő új pandakifutót fák, nagy méretű kövek és barlangok tarkítják, majdnem háromszor nagyobb az 1988-ban épült eredeti pandalaknál.

Fotó: Kyodo News

Az állatkert vezetője, Tomita Jaszumasza szerint a pandák új lakhelye alkalmas az állatok tenyésztésére és a születő kölykök gondozására is, vagyis az intézmény készen áll arra, hogy bármikor új pandabocsok szülessenek.

Hsziang Hsziang Kína tulajdona, akárcsak szülei, amelyek kölcsönszerződéssel érkeztek Japánba 2011-ben.

Neked ajánljuk
Végleg bezárt a hírhedt iszlámábádi állatkert Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist (videóval) Környezetvédelmi intézkedésekről tájékoztatott egy Kínában feltárt 300 éves kőtábla A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam