2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Interaktív térkép segítségével hallgathatunk bele a világ erdejeinek susogásába

A brit Timber Festival – az erdőrajongók egyik fontos eseménye – különös ötlettel áll elő idén, miután a koronavírus-járvány átrajzolta a terveiket: a szervezők olyan online erdőhangtárat építettek, ahova a világ minden részéről várják az erdők és mezők hangjait.

A Sounds of the Forest egy interaktív térképből, illetve a Soundcloudra feltöltött számos és folyamatosan bővülő hangmintából áll. Ugyan az összes földrész képviselteti már magát, de egyelőre az európai erdők vannak túlsúlyban, és számos magyar terület is felbukkan a hangok között, mint Noszvaj vagy Bárdudvarnok.

A gyűjteményt bárki kiegészítheti a saját felvételeivel, a szervezők segítséget is adnak ahhoz, hogy hogyan lehet olyan felvételt készíteni, hogy az bekerülhessen a hangtárlatba.

A Sounds of the Forest ide kattintva érhető el. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Töretlenül folytatódik a hazai fatelepítési program 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat Nagyobb klímaügyi kötelezettségvállalást várna a G7 országaitól az ENSZ Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház Rajzpályázat a barlangok világnapja alkalmából
Tovább a forrásra: jo.444.hu
Vissza
Hírfolyam