2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Továbbra is lángokban áll a Kilimandzsáró (videóval)

Továbbra is lángokban áll Afrika legmagasabb hegye, a tanzániai Kilimandzsáró, amelynek déli részén mintegy ötszáz tűzoltó harcol a tűzzel háromezer méter magasan.

A Tanzániai Nemzeti Parkok Igazgatóságának (TANAPA) keddi közleménye szerint egy helikoptert is bevetettek.

„Arra fogjuk használni a helikoptert, hogy a levegőből kiszúrjuk a sérülékeny pontokat a gyors beavatkozás végett, amennyiben a tűz ezekbe a térségekbe terjedne át” – közölte a TANAPA.

A lángokban álló Kilimandzsáró Fotó: thecitizen.co.tz

A vasárnap délután keletkezett tűz átcsapott a keleti lejtőre, és elérte a Rombo-körzetet. Az erős szél miatt a tűz kiterjedt rét- és lápvidéket pusztított el. Helyszíni beszámolók szerint a lángok most a hegy lába felé, az őserdő irányába is terjednek.

Az 5895 méteres Kilimandzsáró a világ legmagasabb, önmagában álló (vulkanikus eredetű) hegycsúcsa, Tanzánia jelképe, évente mintegy 50 ezer turista keresi fel.

Neked ajánljuk
Nőtt a vadon élő állatok száma Kenyában Mégsem halt ki az ezüstfejű antechinus Titokzatos művész természetbe illő alkotásai Angliában (képgalériával) A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam