2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országos madárodú-kihelyezési program indul

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás madárodú-kihelyezési akcióprogramjának indításaként 3500 odút és 350 etetőt helyeznek ki országszerte.

Az akcióprogramot az állami erdőgazdaságok, a vadászati kamara, illetve a nemzeti parkok részvételével valósítják meg országosan – mondta a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Kovács Zoltán a nagymarosi Kittenberger-házban.

A programmal a természet kisebb részleteire igyekeznek felhívni a figyelmet, így az apró madarakra is, amelyeknek egyre kevesebb természetes menedék áll a rendelkezésükre.

Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója (j) és Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódó madárodú-kihelyezési akcióprogram indításán Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szeretnének eljutni a helyi közösségekhez, és a fiatalok bevonásával megtalálni az odúk és etetők megfelelő helyét.

A jövő évi kiállítás szervezői komoly erőforrásokat és figyelmet fordítanak arra, hogy a programig vezető útnak legyenek olyan elemei, amelyek a jövő generációjának szólnak és segítik a szemléletformálást. Az olyan programok, mint a mostani, igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy a minket körülvevő természet mekkora érték, milyen fontos a megőrzése, és milyen sokat lehet tenni ezért helyi szinten is.

Neked ajánljuk
Út mentén találtak rá egy új varangyfajra Peruban Atomrobbantások „mellékterméke”: meghatározható a cetcápák kora A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam