2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását sürgette a miniszteri biztos

A Nemzeti Állatvédelmi Program megújításának és végrehajtásának konzultáción és széles társadalmi együttműködésen kell alapulnia – hangsúlyozta a program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a program legfontosabb elemei közé tartozik az ivartalanítási program folytatása, amelyre tavaly 100 millió forintot fordított a kormány. Ezen kívül

fontos fellépni a szaporítókkal szemben, akik a jogszabályokat és előírásokat be nem tartva, megfelelő tudás és a szükséges engedélyek nélkül szaporítják az állatokat.

Fotó: Shutterstock

A program fontos eleme, hogy a felelős állattartást már az iskolásokkal meg kell ismertetni – hangsúlyozta. Szintén fontos, hogy a gyepmesteri telepek működését a program részeként felül kell vizsgálni.

A kormány 2013-ban indított programot annak érdekében, hogy minden négy hónaposnál idősebb kutyát egyedi jelöléssel lássanak el az azonosíthatóság érdekében.

Neked ajánljuk
Cher segítségével megérkezett Kambodzsába „a világ legmagányosabb elefántja” (videókkal) Sok ezer faj van veszélyben az egyre gyakoribb és pusztítóbb tüzek miatt Ritka kiviket engedtek szabadon Új-Zélandnál Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam