2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását sürgette a miniszteri biztos

A Nemzeti Állatvédelmi Program megújításának és végrehajtásának konzultáción és széles társadalmi együttműködésen kell alapulnia – hangsúlyozta a program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a program legfontosabb elemei közé tartozik az ivartalanítási program folytatása, amelyre tavaly 100 millió forintot fordított a kormány. Ezen kívül

fontos fellépni a szaporítókkal szemben, akik a jogszabályokat és előírásokat be nem tartva, megfelelő tudás és a szükséges engedélyek nélkül szaporítják az állatokat.

Fotó: Shutterstock

A program fontos eleme, hogy a felelős állattartást már az iskolásokkal meg kell ismertetni – hangsúlyozta. Szintén fontos, hogy a gyepmesteri telepek működését a program részeként felül kell vizsgálni.

A kormány 2013-ban indított programot annak érdekében, hogy minden négy hónaposnál idősebb kutyát egyedi jelöléssel lássanak el az azonosíthatóság érdekében.

Neked ajánljuk
Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Mobiltelefonos emlőshatározót készítettek magyar természetvédők Univerzum – A rétisas röpte (ismeretterjesztő film) Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam