2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A motorosok és a természet

Találjunk közös utat a természetben űzött motorsporthoz! Az elmúlt bő egy évtizedben egyre többször bukkantak fel a természetben a motoros technikai sportok szerelmesei. Sokuk vélhetően nem is tudja, hogy ezt a szabadidős tevékenységet védett természeti területen csak engedély birtokában űzhetnék, és az erdőterületeken is csak az arra kijelölt útra hajthatnának rá a vonatkozó jogszabályok értelmében.

A járművek rendkívüli módon zavarják a vadászható és nem vadászható állatfajokat, akadályozva a tervszerű vadgazdálkodást, valamint súlyos károkat okozhatnak az ökológiai rendszerben – olvasható az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Magyar Motorsport Szövetség közös közleményében.

Fotó: vadaszativedegylet.hu 

A két szervezet ezért

felhívja a motorosok, quadosok, off-roadosok figyelmét: csak szabályos keretek között hódoljanak szenvedélyüknek! Ellenkező esetben a kiszabott bírság akár 300 000 forintra is rúghat.

Ezzel együtt az érdekképviseleti szervezeteknek meggyőződése, hogy a megoldást nem a – kétségtelenül elrettentő – szankcióban kell keresni. A közeljövőben egyeztetésekre kerül sor, hiszen a motorsport természeti területhez kapcsolódó szakágainak most minimális a mozgástere.

Fotó: vadaszativedegylet.hu

„A mindenki számára megnyugtató megoldásig türelmet, megértést, támogatást kérünk, valamint a vonatkozó előírások feltétlen betartását!” – olvasható a közleményben.

Neked ajánljuk
Már nem magányos a világ legmagányosabb elefántja (videóval) Végleg bezárt a hírhedt iszlámábádi állatkert Új sorozattal jelentkezik a Földről David Attenborough (videóval) A fogyasztók is szerepet játszanak az őserdők pusztulásában A szélsőségessé váló időjárás nem csak forrósággal teszi próbára az embert
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam