2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Namíbiában sikerült jelentősen visszaszorítani az orrszarvúak vadászatát

Namíbiában tavaly sikerült jelentősen visszaszorítani az orrszarvúak orvvadászatát, de az illegális vadászat és állatkereskedelem továbbra is komoly problémát jelent az országban.

Pohamba Shifeta környezetvédelmi és idegenforgalmi miniszter szerdán a namíbiai parlamentben számolt be arról, hogy tárcájának

sok gondot okoz az orvvadászat, valamint az emberek és a természet találkozásából származó számos konfliktus.

Míg 2018-ban 78 rinocérosszal és 27 elefánttal végeztek az orvvadászok, tavaly 46 orrszarvú és 13 elefánt esett áldozatul. A vadőrök orvvadászat és illegális állatkereskedelem miatt 363 személyt vettek őrizetbe, a vadonnal kapcsolatos bűnesetek száma pedig 174 volt 2019-ben.

Fotó: Shutterstock

A miniszter azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy

a szárazság miatt egyre gyakoribbak a vadvilág és az ember közötti konfliktusok.

2019-ben és 2020-ban eddig 37 ember vesztette életét a vadonban, és 37-en sérültek meg. A ragadozók több mint 1400 haszonállatot öltek meg, és a különböző vadak mintegy 1600 hektárnyi területen pusztították el a termést.

Neked ajánljuk
Fellendült a jaguárok Dél-Amerikából Kínába irányuló csempészete Az élőhely hiánya miatt megrekedt a hegyi gorillák állományának növekedése Kezdenek visszatérni a kihalás széléről a hiúzok az Ibériai-félszigeten Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam