2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Namíbiában sikerült jelentősen visszaszorítani az orrszarvúak vadászatát

Namíbiában tavaly sikerült jelentősen visszaszorítani az orrszarvúak orvvadászatát, de az illegális vadászat és állatkereskedelem továbbra is komoly problémát jelent az országban.

Pohamba Shifeta környezetvédelmi és idegenforgalmi miniszter szerdán a namíbiai parlamentben számolt be arról, hogy tárcájának

sok gondot okoz az orvvadászat, valamint az emberek és a természet találkozásából származó számos konfliktus.

Míg 2018-ban 78 rinocérosszal és 27 elefánttal végeztek az orvvadászok, tavaly 46 orrszarvú és 13 elefánt esett áldozatul. A vadőrök orvvadászat és illegális állatkereskedelem miatt 363 személyt vettek őrizetbe, a vadonnal kapcsolatos bűnesetek száma pedig 174 volt 2019-ben.

Fotó: Shutterstock

A miniszter azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy

a szárazság miatt egyre gyakoribbak a vadvilág és az ember közötti konfliktusok.

2019-ben és 2020-ban eddig 37 ember vesztette életét a vadonban, és 37-en sérültek meg. A ragadozók több mint 1400 haszonállatot öltek meg, és a különböző vadak mintegy 1600 hektárnyi területen pusztították el a termést.

Neked ajánljuk
Az orvvadászat ellenére nő a szibériai tigrisek száma a vadonban Javul a tonhal helyzete, romlik a komodói varánuszé Nőtt a vadon élő állatok száma Kenyában Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam