2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Japánban 13 670 medveészlelést regisztráltak fél év alatt

Japánban az elmúlt hat hónapban – áprilistól szeptemberig – 13 670 medveészlelést regisztráltak, többet, mint 2016 hasonló időszaka óta bármikor. Szakértők szerint a medvék a nekik táplálékot adó fák gyenge idei termése miatt közelíthetik meg a lakott településeket.

A tokiói környezetvédelmi minisztérium azután tette közzé az adatokat, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a szigetországban a medve-ember találkozások, amelyek közül némelyik végzetes volt. Októberben két idős nő vesztette életét medvetámadásban. Ugyanebben a hónapban három medvét lőttek le Isikava tartományban, közülük kettő emberekre támadt, egy harmadik pedig behatolt egy bevásárlóközpontba.

Az incidensek megszaporodása nyomán közös tanácskozást tartott a környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium, valamint a rendőrség. A hatóságok védelmi intézkedések meghozatalára bátorítják az érintett önkormányzatokat.

Örvösmedve (ázsiai fekete medve) Fotó: Shutterstock

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szokásosnál több medvét láttak a nyáron az országban, holott az észlelések növekedése ősszel szokott jelentkezni, és ez trendváltozást jelent. Szakértők szerint a medvék a nekik táplálékot adó fák gyenge idei termése miatt közelíthetik meg a lakott településeket.

Japán fő szigetén, Honsún az örvösmedve (ázsiai fekete medve) honos, míg az északi Hokkaido szigetén barnamedvék élnek.

Neked ajánljuk
A kontyos lunda a kihalás szélére került Japánban Négyszáz év óta először épült hódgát az angliai Exmoor területén Összefügghet az antibiotikumrezisztencia és az emelkedő hőmérséklet Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam