2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyílpuskával öltek meg két rókát Londonban

Az egyik állat, amelyet a Kidbrooke negyedben találtak az elmúlt héten, a Fox Project jótékonysági szervezetnél kapott kezelése ellenére elpusztult. A rendőrség közlése szerint a régióban nem sokkal korábban is találtak egy számszeríjjal megölt állatot, egy harmadikat pedig valaki nyíllal a testében látott.

Conchi Gago, a hatóság vadvédelmi ügyekért felelős egységének munkatársa szerint az esetek nyugtalanítók. „Nagyon sokkoló, hogy két állat ilyen szörnyű körülmények között múlt ki. Nyilvánvaló, hogy aki tette, szándékosan tette, és szörnyű a gondolat, hogy valaki direkt meg akar sebesíteni és ölni egy vadon élő állatot” – mondta.

Róka egy londoni kertben Fotó: Shutterstock

A rendőrség közölte, hogy a Fox Project 2000 fontnyi (mintegy 800 ezer forintnyi) jutalmat ajánlott fel annak, aki a tettes kilétének megállapításához vezető, döntő információkkal szolgál. Törvényellenes ugyanis bármely vadon élő állat megölése vagy elfogása íj vagy nyílpuska segítségével.

„Évente több mint ezer rókát kezelünk speciális mentőközpontunkban, de ez egy igazán sokkoló eset. Nehéz megérteni, hogy társadalmunkban él egy olyan csoport, amely képes állatokkal szemben ilyen kegyetlenség elkövetésére” – idézi Trevor Williamst, a Fox Project alapítóját a BBC.

Neked ajánljuk
Kilövésre ítélt rókákat próbál megmenteni Bridget Bardot Azonosították a mai bálnák szárazföldi ősét Mégsem halt ki az ezüstfejű antechinus Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam