2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jane Goodall elutasítja a szürke farkasok védelmének megvonását

Október végén az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata bejelentette, hogy mind a 48 államban megszüntetné a szürke farkasok veszélyeztetett fajvédelmét. A világszerte elismert állatviselkedési szakértő és természetvédő Dr. Jane Goodall videóban hívta fel a figyelmet a farkasok ökoszisztémában betöltött fontos szerepére és arra a tényre, hogy ennek a lépésnek a tudományos közösség és a nyilvánosság részéről sincs támogatottsága.

Fontos megérteni, hogy ahol visszatelepítik a farkasokat, ott az ökoszisztéma egyensúlyba kerül. A vadászattal és a csapdázással kapcsolatban tervezett intézkedés megkérdőjelezi a farkasok sérülékeny csoportjainak fennmaradását. E védelem eltávolítása alapvetően veszélyezteti a túlélésüket és az ökoszisztémák egyensúlyát az Egyesült Államokban – figyelmeztet a Jane Goodall Intézet közleménye.

Jane Goodall elutasítja a szürke farkasok védelmének megvonását Forrás: Jane Goodall Intézet/youtube.com
Neked ajánljuk
Nem várt problémát okoztak a tasmán ördögök Ausztráliában Elgondolkodtató idézetek a természet és az ember kapcsolatáról RSD – A marasztalt folyó, 1–2. rész (természetfilm) A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam