2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jane Goodall elutasítja a szürke farkasok védelmének megvonását

Október végén az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata bejelentette, hogy mind a 48 államban megszüntetné a szürke farkasok veszélyeztetett fajvédelmét. A világszerte elismert állatviselkedési szakértő és természetvédő Dr. Jane Goodall videóban hívta fel a figyelmet a farkasok ökoszisztémában betöltött fontos szerepére és arra a tényre, hogy ennek a lépésnek a tudományos közösség és a nyilvánosság részéről sincs támogatottsága.

Fontos megérteni, hogy ahol visszatelepítik a farkasokat, ott az ökoszisztéma egyensúlyba kerül. A vadászattal és a csapdázással kapcsolatban tervezett intézkedés megkérdőjelezi a farkasok sérülékeny csoportjainak fennmaradását. E védelem eltávolítása alapvetően veszélyezteti a túlélésüket és az ökoszisztémák egyensúlyát az Egyesült Államokban – figyelmeztet a Jane Goodall Intézet közleménye.

Jane Goodall elutasítja a szürke farkasok védelmének megvonását Forrás: Jane Goodall Intézet/youtube.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás megtéveszthette a megfogyatkozott bonobókat számon tartó kutatókat Seattle törzsfőnök: Nem a Föld az emberé, hanem az ember a Földé Nagyvárosi madarak (rövidfilm) Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam