2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jane Goodall elutasítja a szürke farkasok védelmének megvonását

Október végén az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata bejelentette, hogy mind a 48 államban megszüntetné a szürke farkasok veszélyeztetett fajvédelmét. A világszerte elismert állatviselkedési szakértő és természetvédő Dr. Jane Goodall videóban hívta fel a figyelmet a farkasok ökoszisztémában betöltött fontos szerepére és arra a tényre, hogy ennek a lépésnek a tudományos közösség és a nyilvánosság részéről sincs támogatottsága.

Fontos megérteni, hogy ahol visszatelepítik a farkasokat, ott az ökoszisztéma egyensúlyba kerül. A vadászattal és a csapdázással kapcsolatban tervezett intézkedés megkérdőjelezi a farkasok sérülékeny csoportjainak fennmaradását. E védelem eltávolítása alapvetően veszélyezteti a túlélésüket és az ökoszisztémák egyensúlyát az Egyesült Államokban – figyelmeztet a Jane Goodall Intézet közleménye.

Jane Goodall elutasítja a szürke farkasok védelmének megvonását Forrás: Jane Goodall Intézet/youtube.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás hozott vissza egy növényt Nagy-Britanniába Egy különleges békafaj elé is megugorhatatlan akadályt állíthat az emberi beavatkozás A bankszektor rengeteg természetpusztító projektet támogat Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam