2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Száznapos rehabilitáció után engedtek vissza a vadonba egy jaguárt (videóval)

Száznapos gyógykezelést és rehabilitációt követően kerülhetett vissza a vadonba egy jaguár a mexikói Quintana Roo államban. Videófelvételen látható, amint a fiatal hím kiugrik a szállítóketrecből, amelyben a Sian Ka'an rezervátumba utazott, habozva megáll, majd hangtalanul eltűnik a rengetegben.

A mentést hatalmas sikernek nevezte az International Fund for Animal Welfare (IFAW) nevű nemzetközi állatvédő szervezet, mely csak a napokban tette közzé a felvételt. Azt is közölték, hogy

a térségben először sikerült sebesült jaguárt megmenteni, meggyógyítani, rehabilitálni és visszaengedni a vadonba.

„Egyetlen hang nélkül indult el, hogy visszailleszkedjen az őserdőbe, azonnal álcázta magát” – mondta Joaquin de la Torre, a szervezet karibi és latin-amerikai igazgatója.
A Covinak elnevezett jaguár műholdas jeladóval ellátott nyakörvet visel, hogy a szakemberek figyelemmel kísérhessék a mozgását. „Vadászik, táplálkozik, él és virul, ez önmagában is siker” – tette hozzá de la Torre.

A szervezet a mentésben együttműködött a mexikói Országos Jaguármentő Csoporttal, a szövetségi és az állami környezetvédelmi hatóságokkal.

Mexikóban mintegy négyezer jaguár él. Környezetvédők szerint az amerikai kontinens legnagyobb macskaféléje komoly veszélyben van. Covit június közepén találták meg Chetumalban, lapockasérülést szenvedett, a testén zúzódások voltak, melyek szakértők szerint autóbalesetből származtak, de nem voltak súlyosak.

Neked ajánljuk
Cher segítségével megérkezett Kambodzsába „a világ legmagányosabb elefántja” (videókkal) Sok ezer faj van veszélyben az egyre gyakoribb és pusztítóbb tüzek miatt Ritka kiviket engedtek szabadon Új-Zélandnál Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam