2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kampánnyal hívják fel a figyelmet az erdei életközösség fontosságára (videóval)

Mi fán terem az erdő? elnevezésű, társadalmi célú kampányában az erdei életközösség, az erdei ökoszisztéma szolgáltatásainak fontosságára hívja fel a figyelmet az Országos Erdészeti Egyesület az Agrárminisztérium (AM) támogatásával.

Közleményük szerint a kampány hat témáját és a hozzájuk kapcsolódó kisfilmeket a következő három héten az egyesület Facebook-oldalára, honlapjára, valamint YouTube-csatornájára töltik fel.

Az első téma az erdők klímavédelemben betöltött szerepét mutatja be. Ennek kapcsán Borovics Attila, a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet igazgatója elmondta: az erdőgazdálkodás az egyetlen olyan ágazat a világon, amely szénelnyelő, hiszen az erdő sokkal több szén-dioxidot köt meg, mint ami az erdőgazdálkodás során keletkezik, ezért rendkívül fontos szerepet játszik a klímavédelemben.

Az erdővel kapcsolatban a biodiverzitáson, a „csodálatos” ökoszisztémán túl azt is tekintetbe kell venni, hogy az egy olyan szénraktár, amelyre az ember pozitív befolyást gyakorolhat azzal, ha új erdőt telepít.

A kampány témája szorosan kapcsolódik az Országfásítási programhoz, amelynek célja a meglévő erdőterület minőségi megőrzése, és a fával borított területek gyarapítása.

Neked ajánljuk
Meghalt a vietnami Tarzan, aki 40 évig élt az őserdőben (videóval) Védett területekkel lehetne növelni a tengeri halállományt Fehér csodaszarvast kaptak lencsevégre a Pilisben (képgalériával) Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam