2021. március 3., Kornélia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert

Az ELTE botanikus kertjének közleménye szerint online is lehet örökbe fogadni növényeket az intézmény zárva tartása alatt. A Füvészkert gyűjteményeiben több mint 8000 növény van, és mindegyik adoptálható.

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert, alapításának 250. évfordulója alkalmából, amelyet jövőre ünnepelnek. Az érdeklődők adományaikkal támogathatják az intézményt.

Három kategóriában lehet örökbe fogadni:

– az Orchidea fokozatú támogató kisebb növények adoptálásával,

  • – a Magnolia fokozatú támogató a kisebb növények mellett növénycsoportok örökbefogadásával támogatja a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt,
  • – a Ginkgo fokozatú támogató pedig nagyobb fák, illetve egész területek fenntartását támogathatja az akcióval.

Az örökbefogadó oklevelet kap, és nevét feltüntetik a honlapon, az örökbefogadók napján pedig díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen. Mindezek mellett a Ginkgo fokozatú támogatók éves bérletet is kapnak, valamint nevüket emléktábla örökíti majd meg a Füvészkert bejáratánál.

További részletek a Füvészkert honlapján érhetők el.

Neked ajánljuk
A közlekedés okozta légszennyezést felfogó szupernövényeket azonosítottak Vadvilág világnapja: Megóvni az erdőket és az általuk éltetett embert Napi 900 hektárt is képes bejárni a Szibériai Tigris (videóval) Rekordokat dönt a magyar napenergia-termelés Ha a vállalatok nem lépnek, nagy bajba kerülhetünk
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam