2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert

Az ELTE botanikus kertjének közleménye szerint online is lehet örökbe fogadni növényeket az intézmény zárva tartása alatt. A Füvészkert gyűjteményeiben több mint 8000 növény van, és mindegyik adoptálható.

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert, alapításának 250. évfordulója alkalmából, amelyet jövőre ünnepelnek. Az érdeklődők adományaikkal támogathatják az intézményt.

Három kategóriában lehet örökbe fogadni:

– az Orchidea fokozatú támogató kisebb növények adoptálásával,

  • – a Magnolia fokozatú támogató a kisebb növények mellett növénycsoportok örökbefogadásával támogatja a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt,
  • – a Ginkgo fokozatú támogató pedig nagyobb fák, illetve egész területek fenntartását támogathatja az akcióval.

Az örökbefogadó oklevelet kap, és nevét feltüntetik a honlapon, az örökbefogadók napján pedig díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen. Mindezek mellett a Ginkgo fokozatú támogatók éves bérletet is kapnak, valamint nevüket emléktábla örökíti majd meg a Füvészkert bejáratánál.

További részletek a Füvészkert honlapján érhetők el.

Neked ajánljuk
Németh Lajos meteorológus véleménye a magyar mezőgazdaságot érintő klímaváltozásról (videó) Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC+ első osztályú kocsiját Budapesten A magyar erdők az itt élő emberek egészségét szolgálják Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam