2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Apró baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül

A madarat a munkások találták meg, akik a fenyőt a New York állambeli Oneontából a nagyvárosba szállították, most egy közeli madárrezervátumban ápolják.

A madarat, melyet Rockefellernek neveztek el, a rezervátumban megitatták, és annyi egeret adtak neki, amennyit csak meg tud enni, mivel a háromnapos szállítás alatt végig éhezett.

„Az a csoda, hogy nem zúzták össze” – tette hozzá Ellen Kalish, a madár gondozója.
Rockefellert szerda éjjel vitték állatorvoshoz, megröntgenezték. Kalish szerint a nagy kaland ellenére kitűnő állapotban van.

Kicsiny méretei ellenére Rockefeller kifejlett felnőtt fűrészbagoly, amely a legkisebb bagolyfaj az Egyesült Államok északkeleti részén. Az egyedek többsége nem nő 17-21 centiméternél nagyobbra.

„Erősen éjszakai életet él, aki nem keresi, nem is nagyon találkozhat vele” – magyarázta Kalish.

Egyes példányok télen délre vándorolnak, mások maradnak a hideg északon.
Amint Rockefeller meggyógyult, visszaengedik az erdőbe.

Elmondta, hogy a kis bagoly megmentése a 2020-as év összes rossz híre között „olyan történet, amit meg kellett osztani”.

Annál is inkább, mert a 23 méter magas fenyőt a közösségi médiában sok kritika érte szerény külseje, ritkásan nőtt ágai miatt. Volt, aki szerint a fa „a megfelelő tisztelgés a felejthető év előtt”.

Neked ajánljuk
Mégsem halt ki az ezüstfejű antechinus Nőtt a fókapopuláció a Watt-tengernél Nagyvárosi madarak (rövidfilm) Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam