2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A koalák védelmét szolgáló országos stratégiát hirdetett az ausztrál kormány

A koalák kulcsfontosságú élőhelyeinek azonosítása és megóvása érdekében első lépésként felmérik az erszényesek populációit.

Az élőhelyek helyreállítására 14 millió ausztrál dollárt (3,1 milliárd forintot), az állatok megszámlálására és egészségi állapotának tanulmányozására további 4 millió ausztrál dollárt fordítanak.

Purkunas, a Sydneytől 100 km-re nyugatra lévő Kék-hegységben pusztított erdőtűzből kimentett koala nézelődik egy faágon a Taronga Állatkert kórházában 2020. január 14-én
Fotó: MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi

Az ausztrál tagállamoknak és szárazföldi területeknek évente jelentést kell majd adniuk koalapopulációikról és az erszényesek megóvását célzó stratégiáikról.

Helene Marsh, a fenyegetett fajokkal foglalkozó tudományos bizottság elnöke rendkívül fontos lépésnek nevezte a koalaszámlálást, mert – mint fogalmazott – rengeteg olyan helyen élnek koalák, ahol nagyon keveset tudni a populációjukról.

Neked ajánljuk
Arcfelismerő rendszert akarnak bevezetni a koalák megóvásáért Bombadetektorokkal bukkantak új bálnapopulációra Háromezer év után újra szaporodik egy állatfaj az ausztrál vadonban (videóval) Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam