2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A koalák védelmét szolgáló országos stratégiát hirdetett az ausztrál kormány

A koalák kulcsfontosságú élőhelyeinek azonosítása és megóvása érdekében első lépésként felmérik az erszényesek populációit.

Az élőhelyek helyreállítására 14 millió ausztrál dollárt (3,1 milliárd forintot), az állatok megszámlálására és egészségi állapotának tanulmányozására további 4 millió ausztrál dollárt fordítanak.

Purkunas, a Sydneytől 100 km-re nyugatra lévő Kék-hegységben pusztított erdőtűzből kimentett koala nézelődik egy faágon a Taronga Állatkert kórházában 2020. január 14-én
Fotó: MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi

Az ausztrál tagállamoknak és szárazföldi területeknek évente jelentést kell majd adniuk koalapopulációikról és az erszényesek megóvását célzó stratégiáikról.

Helene Marsh, a fenyegetett fajokkal foglalkozó tudományos bizottság elnöke rendkívül fontos lépésnek nevezte a koalaszámlálást, mert – mint fogalmazott – rengeteg olyan helyen élnek koalák, ahol nagyon keveset tudni a populációjukról.

Neked ajánljuk
Létezik és mégsem? – Az erdélyi kopó (videóval) Kurta lábú zsiráfokat találtak Afrikában (videóval) Visszaszorulóban az orvvadászat Namíbiában Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam