2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A koalák védelmét szolgáló országos stratégiát hirdetett az ausztrál kormány

A koalák kulcsfontosságú élőhelyeinek azonosítása és megóvása érdekében első lépésként felmérik az erszényesek populációit.

Az élőhelyek helyreállítására 14 millió ausztrál dollárt (3,1 milliárd forintot), az állatok megszámlálására és egészségi állapotának tanulmányozására további 4 millió ausztrál dollárt fordítanak.

Purkunas, a Sydneytől 100 km-re nyugatra lévő Kék-hegységben pusztított erdőtűzből kimentett koala nézelődik egy faágon a Taronga Állatkert kórházában 2020. január 14-én
Fotó: MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi

Az ausztrál tagállamoknak és szárazföldi területeknek évente jelentést kell majd adniuk koalapopulációikról és az erszényesek megóvását célzó stratégiáikról.

Helene Marsh, a fenyegetett fajokkal foglalkozó tudományos bizottság elnöke rendkívül fontos lépésnek nevezte a koalaszámlálást, mert – mint fogalmazott – rengeteg olyan helyen élnek koalák, ahol nagyon keveset tudni a populációjukról.

Neked ajánljuk
Másodszor fenyegeti kihalás a koalákat? Új technológiákat vetnek be a koalák védelmére Nőtt a fókapopuláció a Watt-tengernél Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam