2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kis Csoda lett a washingtoni állatkertben három hónapja született óriáspanda neve (videókkal)

A Hsziao Csi Dzsi (Kis Csoda) nevet kapta az óriáspandabébi, amely három hónapja született a washingtoni Nemzeti Állatkertben. A hím kispanda nevét – pinjin írásmód szerint: Xiao Qi Ji – négy lehetséges kínai mandarin név közül választották ki egy öt napig tartó online szavazáson, amelyen csaknem 135 ezer voksot adtak le.

A hírt hétfőn közölte az intézményt működtető Smithsonian Intézet, azon a napon, amikor a pandémia miatt idén már másodszor újra bezárták az állatkertet.

Az augusztus 21-én világra jött Kis Csoda anyja a 22 éves Mej Hsziang, akit mesterségesen termékenyítettek meg, az apja pedig a 23 éves Tien-Tien. Íme, a videófelvétel a kis panda születéséről és az első 94 napjáról:

Mej Hsziang 2000-ben érkezett Kínából a washingtoni állatkertbe, és eddig már négy kölyke született.

A szövetségi kormány által alapított és irányított oktatási, kutatási intézet és múzeumegyüttes a múlt héten jelentette be, hogy az eddig is korlátozott kapacitással működő hét múzeuma és az állatkert az élénkülő koronavírus-járvány miatt hétfőn újra bezár meghatározatlan időre.

A Nemzeti Állatkert legújabb kedvencét jelenleg egy online kamerán keresztül nézhetik meg a rajongók.

Az óriáspandák a veszélyeztetett vadvilág és a remény nemzetközi szimbólumai, Hsziao Csi Dzsi születése pedig az öröm fájóan hiányzó pillanatát képezte. Neve tükrözi a rendkívüli körülményeket, amelyek között megszületett a pandémia kellős közepén.

Neked ajánljuk
Veszélyeztetett bambuszcápakölyköket sikerült visszatelepíteni Thaiföldön Sörénytelen zebra szaporításában segít a debreceni állatkert „Szombati zöldségek” a környezeti nevelés jegyében A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam