2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyobb szigorral szembesülhetnek az állatkínzók

Azért fog küzdeni, hogy a bíróságokon precedensértékű ítéletek szülessenek, amelyek az állatkínzókat valóban elrettentik a bűncselekmények elkövetésétől – ígérte a Magyar Nemzetnek adott interjúban a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.

Ovádi Péter Veszprém megyében szerzett tapasztalatai nyomán országosan is azt a gyakorlatot vezetné be, hogy az állatokkal kapcsolatos ügyeknél a civilek a rendőrséggel karöltve menjenek ki egy-egy esethez. Az állatkínzást illetően aláhúzta: a bírói gyakorlatnak kell megváltoznia.

Kellenek olyan precedensértékű döntések, amelyek elrettentik az elkövetőket az erőszakos cselekményektől.

Az ivartalanítási programnak nagyon nagy szerepe van abban, hogy kevesebb gazdátlan állat legyen. Ovádi Péter ezzel kapcsolatban a kormány több intézkedését kiemelte, illetve hangsúlyozta: „olyan ivartalanítási programot kell létrehozni, amely a lakosság figyelmét is felhívja a házi kedvencként tartott állatok ivartalanítására. Lényeges, hogy ne legyen túlszaporodás. A legnagyobb harcot a szaporítók ellen vívjuk, ellenük minden rendelkezésre álló eszközzel fel kell lépni.”

Hozzátette, hogy a „felelős állattartás az ismeretek megszerzésével és átadásával kezdődik” – ezért a miniszteri biztos az elsők között vette fel a kapcsolatot Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral, hogy közösen találják ki, milyen módszerrel tudják az oktatásba becsatornázni ezeket az információkat.

Neked ajánljuk
Negyven év után először sikerült jeladóval felszerelni egy nőstény grizzly medvét Washington államban A kerti kistavak is hozzájárulhatnak a biodiverzitás fenntartásához? Új oktatóanyag mutatja be, mennyi mindent tanulhatunk a természettől A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam