2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyobb szigorral szembesülhetnek az állatkínzók

Azért fog küzdeni, hogy a bíróságokon precedensértékű ítéletek szülessenek, amelyek az állatkínzókat valóban elrettentik a bűncselekmények elkövetésétől – ígérte a Magyar Nemzetnek adott interjúban a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.

Ovádi Péter Veszprém megyében szerzett tapasztalatai nyomán országosan is azt a gyakorlatot vezetné be, hogy az állatokkal kapcsolatos ügyeknél a civilek a rendőrséggel karöltve menjenek ki egy-egy esethez. Az állatkínzást illetően aláhúzta: a bírói gyakorlatnak kell megváltoznia.

Kellenek olyan precedensértékű döntések, amelyek elrettentik az elkövetőket az erőszakos cselekményektől.

Az ivartalanítási programnak nagyon nagy szerepe van abban, hogy kevesebb gazdátlan állat legyen. Ovádi Péter ezzel kapcsolatban a kormány több intézkedését kiemelte, illetve hangsúlyozta: „olyan ivartalanítási programot kell létrehozni, amely a lakosság figyelmét is felhívja a házi kedvencként tartott állatok ivartalanítására. Lényeges, hogy ne legyen túlszaporodás. A legnagyobb harcot a szaporítók ellen vívjuk, ellenük minden rendelkezésre álló eszközzel fel kell lépni.”

Hozzátette, hogy a „felelős állattartás az ismeretek megszerzésével és átadásával kezdődik” – ezért a miniszteri biztos az elsők között vette fel a kapcsolatot Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral, hogy közösen találják ki, milyen módszerrel tudják az oktatásba becsatornázni ezeket az információkat.

Neked ajánljuk
A felhagyott vasútvonalak segítségével érhetjük el a természetvédelmi céljainkat Van mód a szúnyogok elleni biológiai védekezésre Idén már csaknem 890 ezer hektárnyi erdő és sztyeppe égett le Mongóliában Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam