2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ritka fehér pingvint fedeztek fel a Galápagos-szigeteken (videóval)

Ebben az esetben a leucizmus néven ismert genetikai állapotról van szó, mely az állat tollazatának vagy szőrzetének pigmenthiányához vezet, de nem hat a szeme színére, ebben különbözik az albinizmustól. A diagnózist genetikai elemzés segítségével állították fel.

A Galápagos Nemzeti Park munkatársai szerint ezek az állatok ellenállóbbak a napfénnyel szemben.

Albínó és leucisztikus állatokat, például cápákat, gekkókat és madarakat már megfigyeltek a Galápagos Nemzeti Parkban, de ez az első alkalom, hogy pingvinnél észleltek ilyen genetikai rendellenességet.

A ritka pingvint egy hete észlelte Jimmy Patino az Isabela-sziget északi részén. A túravezető a Charles Darwin Alapítvánnyal együttműködve dolgozik a galápagosi pingvin (Spheniscus mendiculus) populációjának monitorozásán a madár költőterületein.

A legutóbbi ellenőrzések szerint 2006 óta a legmagasabbra emelkedett a pingvinek száma, ezért a populáció hivatalosan egészségesnek számít. 2019 és 2020 között 1451-ről 1940-re emelkedett az egyedszám.

A galápagosi pingvin a világ egyik legkisebb pingvinfaja, mindössze 35 centiméteres magasságra nő. Emellett ez az egyetlen olyan pingvin, mely az Egyenlítőnél él.

Neked ajánljuk
Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist (videóval) Elpusztult a világ egyik legritkább madara Kurta lábú zsiráfokat találtak Afrikában (videóval) A háziállatok beoltása mellett érvelnek amerikai kutatók Joe Biden elektromosra cseréli a teljes szövetségi autóflottát
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam