2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kitiltják Róma utcáiról a lovas fogatokat az állatok védelme érdekében

A lófogatok a továbbiakban nem róhatják az utcákat, csak a történelmi parkokban lehetnek jelen. Az állatvédők már évek óta hangoztatják: a lovak sokat szenvednek az utcákon a nyári hőségben, amint a csúszós kockaköveken járják az utcákat nehéz terheikkel.

Róma kitiltja utcáiról a turisták körében igen népszerű lovas fogatokat az állatok védelme érdekében – jelentette be Virginia Raggi polgármester.

A botticelle néven ismert nyitott hintók a turistaügynökségek igen jövedelmező üzletága, személyenként akár száz eurót is elkérnek az olasz főváros idegenforgalmi látványosságait felölelő útvonal bejárásáért.

Állatvédők már évek óta aggodalmukat hangoztatják a lófogatok használata miatt, mondván, a lovak sokat szenvednek az utcákon a nyári hőségben, amint a csúszós kockaköveken róják az utcákat nehéz terheikkel.

A római Spanyol-lépcsőnél várakozó ló  Fotó: Shutterstock

„Soha nem fognak fáradt lovakat látni a város utcáin a nyári hónapok legmelegebb óráiban, mivel megtiltjuk azt” – írta Raggi.

Az önkormányzat döntését megsemmisítő csapásnak nevezték a hintók hajtói, akik alig képesek talpon maradni a koronavírus-járvány miatt.

„A parkokban folytatni az üzletet nem ugyanolyan, mint a városközpontban” – mondta Angelo Sed, a fogathajtók szövetségének vezetője.

Neked ajánljuk
Megmentették a végső kihalástól a nyergeskenguruk egy populációját Háromezer év után újra szaporodik egy állatfaj az ausztrál vadonban (videóval) Tetemes börtönbüntetés járhat a környezet- és egészségkárosító acéltermelésért Olaszországban Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam