2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megint lelőttek egy visszatelepített barna medvét a spanyol Pireneusokban

Lelőtt egy vadász egy nőstény barna medvét a hétvégén a Pireneusok spanyolországi részén, ezzel háromra nőtt az idén megölt barna medvék száma a térségben. A vadász azt állítja, hogy önvédelemből használta fegyverét Aragónia északkeleti részén. A helyi természetvédelmi szolgálat vizsgálatot indított az ügyben.

A Sarousse nevű medvét tíz nappal azután ölték meg, hogy a szomszédos Katalónia rendőrsége közölte, letartóztattak egy embert egy másik medve, Cachou lelövése miatt, amely még áprilisban történt.

Júniusban egy négy- vagy ötéves hím barna medvét lőttek le a spanyol–francia határ francia oldalán, az ügyben indított vizsgálat nem hozott eredményt.

A kihalás szélén álló barna medvét az 1990-es évek elején telepítették vissza a Pireneusokba, Szlovéniából hoztak számos egyedet. Ma már mintegy 50 példány él a térségben, de jelenlétüknek nem örülnek a helyi gazdák.

Barna medve a spanyolországi Cabarceno Nemzeti Parkban Fotó: Shutterstock

2019 augusztusában kérték Cachou eltávolítását a térségből, mondván, öt ló elpusztulásáért felelős.

A hétvégén egy másik nőstény barna medvét is lelőtt egy vadász Spanyolország északi részén, valószínűleg véletlenül. A Santander városától mintegy 120 kilométerre történt esetet is vizsgálják a hatóságok – közölte Teresa Ribera környezetvédelmi miniszter.

Neked ajánljuk
Háromezer év után újra szaporodik egy állatfaj az ausztrál vadonban (videóval) Sörénytelen zebra szaporításában segít a debreceni állatkert A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam