2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Drónokat is bevet a WWF a koalák élőhelyének helyreállítására

A szervezet már dolgozik azon a regenerációs terven, amelynek keretében 2050-re egyebek mellett az ország keleti részén élő koalák számát szeretnék megduplázni.

Rengeteg állatfajt, köztük több mint 60 ezer koalát sújtottak a 2019–2020 nyarán Ausztrália-szerte pusztító bozóttüzek – idézi a Természetvédelmi Világszövetség (WWF) hétfőn közzétett jelentését a Népszava.

Új-Dél-Walesben és Queenslandben már a bozóttüzek előtt is gyorsan csökkent a koalapopuláció, a „fekete nyár” pedig további pusztítást végzett az őshonos állatfajok körében.

,„A WWF eltökélt szándéka, hogy elősegítse a vadon élő állatok és élőhelyük rehabilitációját, felfrissítse a bozóttüzek által sújtott közösségeket, fellendítse a fenntartható mezőgazdaságot és biztosítsa az ország jövőjét” – fogalmazott Dermot O'Gorman, a WWF ausztráliai vezetője. 

A WWF Ausztrália a koalapopuláció megerősítése érdekében drónokról szétszórt eukaliptuszmagok segítségével koalafolyosók létrehozásával próbálkozik, emellett felállít egy alapot, amellyel arra ösztönzi a földtulajdonosokat, hogy létesítsenek biztonságos menedékeket a koaláknak.

Neked ajánljuk
Elgondolkodtató idézetek a természet és az ember kapcsolatáról Egy meggondolatlanul kifúrt kút nemcsak öntözővíz, de szerteágazó problémák forrása is lehet Apró levelekből sarjadzó művészi álmok A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam