2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Először láttak bengáli tigrist 3165 méter magasan Nepálban

A felnőtt egyedet az ország keleti részén lévő Illam negyed erdeiben látták. Az ázsiai nagymacskák legnagyobb fajának kifejlett példányát november 13-án és 21-én rögzítette a Red Panda Network állatvédő szervezet kamerája, melyet az erdő-, talajgazdálkodási és vadvédelmi minisztériummal közösen helyeztek ki.

„Ez az első alkalom, hogy vadon élő tigrist észleltek Nepálban 3165 méteres magasságban. Eddig 2500 méter volt a legmagasabb, ahol megjelent az országban” – mondta Madharu Karki, a minisztérium munkatársa.

A kameracsapdák felvételei Fotó: Red Panda Network

Indiában láttak már 3630 méteren, Butánban pedig 4400 méteren bengáli tigrist.

A mostani felvételeket a nagymacskáról a Kancsendzönga területén élő tíz, GPS-jeladóval ellátott vörös pandát monitorozó húsz kamera egyike rögzítette.

Bengáli tigris, avagy királytigris Fotó: Shutterstock

„Lehet, hogy azért vándorolt magasabbra, hogy kiterjessze területét, és vadásszon. A klímaváltozás is lehetséges ok, de korai lenne erre a következtetésre jutni kutatás nélkül” – mondta Szonam Tasi Lama, a Red Panda Network programkoordinátora.

A bengáli tigrist vagy királytigrist (Panthera tigris tigris) veszélyeztetett fajként tartják számon.

Neked ajánljuk
Ötszáznál is több madár pusztult el áramütés következtében Arcfelismerő rendszert akarnak bevezetni a koalák megóvásáért Egy magyar kajakos pár sasokat mentett ki a Duna romániai szakaszán (videókkal) Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam