2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Először láttak bengáli tigrist 3165 méter magasan Nepálban

A felnőtt egyedet az ország keleti részén lévő Illam negyed erdeiben látták. Az ázsiai nagymacskák legnagyobb fajának kifejlett példányát november 13-án és 21-én rögzítette a Red Panda Network állatvédő szervezet kamerája, melyet az erdő-, talajgazdálkodási és vadvédelmi minisztériummal közösen helyeztek ki.

„Ez az első alkalom, hogy vadon élő tigrist észleltek Nepálban 3165 méteres magasságban. Eddig 2500 méter volt a legmagasabb, ahol megjelent az országban” – mondta Madharu Karki, a minisztérium munkatársa.

A kameracsapdák felvételei Fotó: Red Panda Network

Indiában láttak már 3630 méteren, Butánban pedig 4400 méteren bengáli tigrist.

A mostani felvételeket a nagymacskáról a Kancsendzönga területén élő tíz, GPS-jeladóval ellátott vörös pandát monitorozó húsz kamera egyike rögzítette.

Bengáli tigris, avagy királytigris Fotó: Shutterstock

„Lehet, hogy azért vándorolt magasabbra, hogy kiterjessze területét, és vadásszon. A klímaváltozás is lehetséges ok, de korai lenne erre a következtetésre jutni kutatás nélkül” – mondta Szonam Tasi Lama, a Red Panda Network programkoordinátora.

A bengáli tigrist vagy királytigrist (Panthera tigris tigris) veszélyeztetett fajként tartják számon.

Neked ajánljuk
Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist (videóval) Példaértékűnek szánt tengeri rezervátumot hoztak létre Elefántcsontpart partjainál Megöltek több vadőrt a Leonardo DiCaprio által is támogatott Virunga Nemzeti Parkban (videóval) Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam