2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rejtély, hogyan jutott el Berlinből Oroszországba a híres aligátor

A moszkvai Darwin Múzeumban állítják ki Szaturnt (Szaturnusz), a híres aligátort, amely a második világháború alatt megszökött a berlini állatkertből, majd Oroszországban élt.

Január közepétől lehet majd megnézni a kitömött állatot – mondta a múzeum szóvivője kedden. A koronavírus-járvány miatt ugyanis a múzeumok zárva tartanak novembertől várhatóan január 15-ig.

A moszkvai állatkert májusban közölte, hogy Szaturn 84 évesen végelgyengülésben elpusztult.

Szaturn a moszkvai állatkertben Fotó: wikipedia.org

A 3,5 méter hosszú hüllő értesülések szerint 1936-ban látta meg a napvilágot az Egyesült Államokban, majd Berlinbe került, az ottani állatkertbe.

Az aligátor 1943. november 23-án, a német fővárost ért bombázás alatt tudott megszökni.

Csak három évvel később találták meg véletlenül brit katonák. Rejtély fedi, hogyan vészelte át azokat az éveket.

Szaturn 1946-ban került Moszkvába, ahol a következő 74 évet töltötte. Az orosz fővárosi állatkert szerint csak később keletkezett az a legenda, hogy az állat Adolf Hitleré volt egykor.

Neked ajánljuk
Rövid telet jósolt a budapesti állatkert medvéje Hiába próbáltak segíteni, majmok és madarak fagytak halálra egy texasi rezervátumban (videóval) Rendkívüli támogatást kaphatnak a magánalapítású állatkertek Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam