2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már nem magányos a világ legmagányosabb elefántja (videóval)

Egészséges és gyorsan feltalálta magát új otthonában Kaavan, a világ legmagányosabbnak mondott elefántja, amely november 30-án bérelt repülőgéppel érkezett Kambodzsába Pakisztánból – közölte pénteken Neth Pheaktra szóvivő, a kambodzsai környezetvédelmi minisztérium államtitkára.

A 35 éves hím ázsiai elefánt csaknem egész eddigi életét magányosan, sanyarú körülmények között élte le a pakisztáni főváros, Iszlámábád hírhedten rossz állatkertjében. Kimenekítését civil aktivisták szervezték meg az ausztriai székhelyű Négy Mancs állatvédő szervezet és Cher amerikai énekesnő vezetésével – ahogyan arról már mi is többször beszámoltunk.

Új hazájában az elefántbika a Kulen Prum Tep nevű rezervátumban kapott helyet, ahol élvezi új életét a nőstény elefántok társaságában.

„Kaavan, amelyet eddig a világ legmagányosabb elefántjaként ismertünk, mostantól nem magányos, mert a Kulen Prum Tep menedékhelyen három nőstény elefánt társaságát élvezheti” – mondta az illetékes, aki reméli, hogy a bika „sok új ázsiaielefánt-bébi megszületését segíti elő” Kambodzsában.

Az állat nagyon gyorsan és jól alkalmazkodott új élőhelyéhez, jól kijön a nőstény elefántokkal. Körülbelül három hónap múlva már a vadonba is kiengedhetik a védett menhelyről.

Pakisztánban májusban egy bíróság mondta ki, hogy Kaavannak joga van egy kambodzsai rezervátumban leélni élete hátralévő részét.

A veszélyeztetett fajként nyilvántartott ázsiai elefántból 400-600 él Kambodzsában, főleg a Kardamom-hegységben és két északi tartományban. A környezetvédelmi államtitkár szerint az országnak 40,5 millió dollárra lesz szüksége a következő 10 évben a területén élő elefántok megmentéséhez.

Az iszlámábádi állatkertben uralkodó állapotok nemzetközi botrányt okoztak, a Margalla Zoo ezért csütörtökön kénytelen volt végleg bezárni.

Neked ajánljuk
Az elefántok pusztulásáról tanúskodik egy több száz éve elsüllyedt hajó rakománya Kevesebb áldozata volt tavaly az emberek és elefántok közötti konfliktusnak Srí Lankán Videó a fővárosi állatkert párduchölgyéről Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam