2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szél birodalma, ahol szinte vízszintesen nőnek a fák

Az egyik legszelesebb hely a Földön, Slope Point, a legdélebbi pontja az új-zélandi Déli-szigetnek. A Déli-óceán felől érkező széllökések mintegy 2000 mérföldön keresztül akadálytalanul haladnak. Állandó jellegük és hevességük miatt a fák elvetemedtek, kicsavarodtak, és olyan hatást keltenek, mintha vízszintesen nőnének.

Nem meglepő, hogy senki nem lakik Slope Pointon. A területet birkatenyésztésre használják, de még ezeknek a szívós állatoknak is szükségük van menedékre a kegyetlenül zord időjárás elől, ezért évtizedekkel ezelőtt a gazdák facsemetéket ültettek. A fák elkezdtek nőni, de a dél felől érkező erős, folyamatos szél az ágakat északi irányba döntötte, csavarta el.

Fotók: Shutterstock

Neked ajánljuk
Műholdadatok és okostelefonok segítenek az őslakosoknak megvédeni az erdőket (videóval) Műholdadatok és okostelefonok segítenek az őslakosoknak megvédeni az erdőket (videóval) A fenyő magas világpiaci ára adhat esélyt egy új magyar építőanyagnak Egyre gyakrabban állnak le az atomerőművek szélsőséges időjárási tényezők miatt A klímaváltozás hatásai a hazai gyümölcsökre
Tovább a forrásra: erdekesvilag.hu
Vissza
Hírfolyam