2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szél birodalma, ahol szinte vízszintesen nőnek a fák

Az egyik legszelesebb hely a Földön, Slope Point, a legdélebbi pontja az új-zélandi Déli-szigetnek. A Déli-óceán felől érkező széllökések mintegy 2000 mérföldön keresztül akadálytalanul haladnak. Állandó jellegük és hevességük miatt a fák elvetemedtek, kicsavarodtak, és olyan hatást keltenek, mintha vízszintesen nőnének.

Nem meglepő, hogy senki nem lakik Slope Pointon. A területet birkatenyésztésre használják, de még ezeknek a szívós állatoknak is szükségük van menedékre a kegyetlenül zord időjárás elől, ezért évtizedekkel ezelőtt a gazdák facsemetéket ültettek. A fák elkezdtek nőni, de a dél felől érkező erős, folyamatos szél az ágakat északi irányba döntötte, csavarta el.

Fotók: Shutterstock

Neked ajánljuk
A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését A természet kizsigerelése bennünket is sérülékennyé tesz Az űrszemét csökkentésére fából készítenek műholdat Japánban Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: erdekesvilag.hu
Vissza
Hírfolyam