2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elpusztult a világ egyik legritkább madara

A vizsgálat megállapította, hogy a fehér kivi egy megtermékenyítetlen tojás miatt betegedett meg, amelyet nem volt képes lerakni. Bár a tojást műtéti úton sikerült eltávolítani, a madár nem tudott felépülni, és múlt héten elpusztult.

Manukurát december elején szállították be az Új-Zéland Északi-szigetén fekvő Palmerston North-beli Massey Egyetem vadon élő állatokkal foglalkozó kórházába, mivel a vadőrök azt észlelték, hogy veszített a súlyából.

Manukura 2011 májusában kelt ki a tojásból. A röpképtelen, nagy testű madár nem albínó kivi volt, hanem a leucizmus nevű genetikai állapot miatt volt fehér tollazatú. Az új-zélandi Pukaha Mount Bruce természetvédelmi központ információi szerint ő volt az az első fehér kivi, amely tenyészprogramjuk eredményeként bújt ki a tojásból.

Manukura, a fehér kivi Fotó: news.jornlr.com

A különleges madár miatt jelentősen megnőtt a természetvédelmi központ látogatóinak száma. Manukura a központ „nagyköveteként” a ritka állatfajok védelmének fontosságára hívta fel a figyelmet. Nagy rajongótábora volt, képeskönyvet ihletett, játékokat mintáztak róla, és emléktárgyak is készültek a képmásával.

Neked ajánljuk
A természet- és zenerajongókat idén is várja a természet operaháza Tiszalúc is megtisztult az illegális hulladéktól Műanyaghulladékból élelmiszer?! Bőrvédő gyógynövények kánikula idejére Mennyit nyerhet vele a Tesla, ha mindenki használhatja a Superchargereket?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam