2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elpusztult a világ egyik legritkább madara

A vizsgálat megállapította, hogy a fehér kivi egy megtermékenyítetlen tojás miatt betegedett meg, amelyet nem volt képes lerakni. Bár a tojást műtéti úton sikerült eltávolítani, a madár nem tudott felépülni, és múlt héten elpusztult.

Manukurát december elején szállították be az Új-Zéland Északi-szigetén fekvő Palmerston North-beli Massey Egyetem vadon élő állatokkal foglalkozó kórházába, mivel a vadőrök azt észlelték, hogy veszített a súlyából.

Manukura 2011 májusában kelt ki a tojásból. A röpképtelen, nagy testű madár nem albínó kivi volt, hanem a leucizmus nevű genetikai állapot miatt volt fehér tollazatú. Az új-zélandi Pukaha Mount Bruce természetvédelmi központ információi szerint ő volt az az első fehér kivi, amely tenyészprogramjuk eredményeként bújt ki a tojásból.

Manukura, a fehér kivi Fotó: news.jornlr.com

A különleges madár miatt jelentősen megnőtt a természetvédelmi központ látogatóinak száma. Manukura a központ „nagyköveteként” a ritka állatfajok védelmének fontosságára hívta fel a figyelmet. Nagy rajongótábora volt, képeskönyvet ihletett, játékokat mintáztak róla, és emléktárgyak is készültek a képmásával.

Neked ajánljuk
Nemzeti parkok fogtak össze a vadmacskákért Már működik a tiszaburai mobil ivartalanító állomás A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam