2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Madarak százai pusztultak el Róma belvárosában a szilveszteri petárdázásban

A Termini főpályaudvar körüli utcákban péntek reggel készült felvételeken madarak, főleg seregélyek tetemének sokasága látható szerte az aszfalton.

A tömeges madárhalál okát nem tudni biztosan, de az International Organization for Animal Protection (OIPA) szerint a petárdák és tűzijátékok által okozott szokatlanul erős hanghatásba pusztulhatott bele sok, a fákban gazdag környéken fészkelő vagy éjszakázó madár.

„Lehet, hogy a félelembe haltak bele. Lehet, hogy az ijedten felrebbent madarak elveszítették tájékozódási képességüket, egymásnak ütköztek, vagy ablaknak, villanyvezetéknek repültek neki. De ne felejtsük el azt sem, hogy szívrohamban is meghalhatnak az állatok” – mondta Loredana Diglio, az állatvédő szervezet szóvivője.

Az aktivista megjegyezte, hogy a pirotechnikai eszközök minden évben ijedtséget vagy sérülést okoznak mind a vadon élő, mind az otthon tartott állatoknak.

Fotó: tr724.com

A szokatlan méretű madárhalál, amelyet az OIPA mészárlásnak nevezett, annak ellenére következett be, hogy az olasz fővárosban betiltották a magántűzijátékot, és este 10 után kijárási tilalom van érvényben a koronavírus-járvány miatt.

A nemzetközi állatvédő szervezet újfent követelte a petárdák és tűzijátékok árusításának betiltását, valamint az e cikkeket gyártó üzemek átalakítását más termékek előállítására. Massimo Comparotto, az OIPA elnöke szerint a petárdázást betiltó polgármesteri rendeletek semmit sem érnek, mert nem tartatják be azokat.

Neked ajánljuk
A madárfajok csaknem felének csökken a populációja Szomjan halt madarak hullanak az égből Indiában Két év alatt találták meg Uri Geller skót szigetének egyetlen patkányát Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam