2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kevesebb áldozata volt tavaly az emberek és elefántok közötti konfliktusnak Srí Lankán

Csökkent az emberekkel való konfliktusban elpusztult elefántok száma tavaly Srí Lankán, ahol 2019-ben több elefántot öltek meg emberek, mint a világ bármely más országában.

A Srí Lanka-i Természetvédelmi Hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint a szigetországban 2020-ban 318 elefánt pusztult el ember és állat konfliktusában, 22 százalékkal kevesebb, mint a rekordot hozó 2019-es évben, amikor 407 elefántot öltek meg emberek.

Srí Lanka-i dzsungel folyójában fürdőző elefántcsorda Fotó: Shutterstock

Bár a dél-ázsiai szigetországban törvény tiltja az elefántok megölését, újra és újra előfordul, hogy termésüket féltő falusaik megmérgeznek vagy lelőnek elefántokat.

Feldühödött elefántok 112 ember életét oltották ki Srí Lankán 2020-ban, ez 8 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Srí Lankán 7500-ra tehető a vadon élő elefántok száma.

Neked ajánljuk
Az elefántok pusztulásáról tanúskodik egy több száz éve elsüllyedt hajó rakománya Végleg bezárt a hírhedt iszlámábádi állatkert Már nem magányos a világ legmagányosabb elefántja (videóval) Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam