2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist (videóval)

Nieve (Hó), a kis bengáli tigris a múlt hét előttin jött világra a masayai nemzeti állatkertben 954 grammos súllyal. Az öt éve, egy cirkuszból kimentett anyja nem tudja szoptatni, ezért helyette az állatkert igazgatójának felesége ad neki enni egy cumisüvegből háromóránként.

Egész Közép-Amerikában ritka a fehér tigris, Nicaraguában első ízben született ilyen példány, bár a fővárostól, Managuától 20 kilométerre fekvő állatkertben már él két, 2019-ben Mexikóból kapott fehér tigris.

Az újszülött szülei hagyományosak, sárga-fekete csíkosak, Nieve anyai nagyapjától örökölte a bunda fehér színét okozó géneket. A kistigris légzési problémákkal és enyhe náthával született, ezért jelenleg gyógyszereket is kap.

A fehér tigrisek nem képeznek önálló fajt, és nem albínó állatok. Vadon élő példány nem ismert, állatkertekben néhány tucat fordul elő belőlük.

Neked ajánljuk
Az orvvadászat ellenére nő a szibériai tigrisek száma a vadonban A csecsemő denevérek is gügyögnek Fehér csodaszarvast kaptak lencsevégre a Pilisben (képgalériával) Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam