2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist (videóval)

Nieve (Hó), a kis bengáli tigris a múlt hét előttin jött világra a masayai nemzeti állatkertben 954 grammos súllyal. Az öt éve, egy cirkuszból kimentett anyja nem tudja szoptatni, ezért helyette az állatkert igazgatójának felesége ad neki enni egy cumisüvegből háromóránként.

Egész Közép-Amerikában ritka a fehér tigris, Nicaraguában első ízben született ilyen példány, bár a fővárostól, Managuától 20 kilométerre fekvő állatkertben már él két, 2019-ben Mexikóból kapott fehér tigris.

Az újszülött szülei hagyományosak, sárga-fekete csíkosak, Nieve anyai nagyapjától örökölte a bunda fehér színét okozó géneket. A kistigris légzési problémákkal és enyhe náthával született, ezért jelenleg gyógyszereket is kap.

A fehér tigrisek nem képeznek önálló fajt, és nem albínó állatok. Vadon élő példány nem ismert, állatkertekben néhány tucat fordul elő belőlük.

Neked ajánljuk
Veszélyeztetett bambuszcápakölyköket sikerült visszatelepíteni Thaiföldön Sörénytelen zebra szaporításában segít a debreceni állatkert Vad víz – Aqua Hungarica (filmajánló) Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam