2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist (videóval)

Nieve (Hó), a kis bengáli tigris a múlt hét előttin jött világra a masayai nemzeti állatkertben 954 grammos súllyal. Az öt éve, egy cirkuszból kimentett anyja nem tudja szoptatni, ezért helyette az állatkert igazgatójának felesége ad neki enni egy cumisüvegből háromóránként.

Egész Közép-Amerikában ritka a fehér tigris, Nicaraguában első ízben született ilyen példány, bár a fővárostól, Managuától 20 kilométerre fekvő állatkertben már él két, 2019-ben Mexikóból kapott fehér tigris.

Az újszülött szülei hagyományosak, sárga-fekete csíkosak, Nieve anyai nagyapjától örökölte a bunda fehér színét okozó géneket. A kistigris légzési problémákkal és enyhe náthával született, ezért jelenleg gyógyszereket is kap.

A fehér tigrisek nem képeznek önálló fajt, és nem albínó állatok. Vadon élő példány nem ismert, állatkertekben néhány tucat fordul elő belőlük.

Neked ajánljuk
Elpusztult a világ egyik legritkább madara Végleg bezárt a hírhedt iszlámábádi állatkert Rejtély, hogyan jutott el Berlinből Oroszországba a híres aligátor Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam