2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Oktatási segédeszközként” akartak veszélyeztetett tarantulákat és skorpiókat külföldre csempészni

Egy Thaiföldről származó, húsz veszélyeztetett tarantula pókot és nyolc skorpiót tartalmazó csomagot foglaltak le a Fülöp-szigeteken.

A szerdán érkezett csomagot a vámhatóság közleménye szerint eredetileg oktatási segédeszközként jelentették be. Az állatokat átadták a környezetvédelmi és természeti erőforrások minisztériuma vadon élő állatok kereskedelmét megfigyelő egységének.

Tavaly októberben a hivatal 119 tarantulát foglalt le, melyeket egy Lengyelországból érkezett gumicipő-szállítmányban rejtettek el.

A kép csak illusztráció Fotó: youtube.com

A vámhatóság figyelmeztetése szerint a vadon élő veszélyeztetett állatok illegális importja, begyűjtése és kereskedelme egyéves börtönbüntetéssel és akár 200 ezer pesós (1,2 millió forintos) pénzbüntetéssel járhat.

Neked ajánljuk
Veszélyeztetett bambuszcápakölyköket sikerült visszatelepíteni Thaiföldön Az ember elől menekült a hegyekbe a kea? (videóval) Arcfelismerő rendszert akarnak bevezetni a koalák megóvásáért Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam