2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Oktatási segédeszközként” akartak veszélyeztetett tarantulákat és skorpiókat külföldre csempészni

Egy Thaiföldről származó, húsz veszélyeztetett tarantula pókot és nyolc skorpiót tartalmazó csomagot foglaltak le a Fülöp-szigeteken.

A szerdán érkezett csomagot a vámhatóság közleménye szerint eredetileg oktatási segédeszközként jelentették be. Az állatokat átadták a környezetvédelmi és természeti erőforrások minisztériuma vadon élő állatok kereskedelmét megfigyelő egységének.

Tavaly októberben a hivatal 119 tarantulát foglalt le, melyeket egy Lengyelországból érkezett gumicipő-szállítmányban rejtettek el.

A kép csak illusztráció Fotó: youtube.com

A vámhatóság figyelmeztetése szerint a vadon élő veszélyeztetett állatok illegális importja, begyűjtése és kereskedelme egyéves börtönbüntetéssel és akár 200 ezer pesós (1,2 millió forintos) pénzbüntetéssel járhat.

Neked ajánljuk
Már nem magányos a világ legmagányosabb elefántja (videóval) A WWF felveszi a harcot a védett fajokat érintő bűncselekmények ellen A bálnák 40 év után végre visszatérnek a sarkvidéki vizekbe (képgalériával) Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam