2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Meteorit csapódott be Norvégiában (videókkal)

A meteorit 0,5–2 kilogramm közötti lehetett, és több mint 50 ezer km/h-s sebességgel csapódott a Földnek. Az égi objektum a január 5-re virradó éjszaka hullott a Földre egy Loten melletti mérőállomás közelében, Oslótól 120 kilométerre északra. Sokan a környéken erős robajt hallottak, és éles fényt láttak felvillanni.

A becsapódást egy olyan területtől nem messze észlelték, ahol néhány nappal korábban komoly földcsuszamlás történt, ezért sokan attól tartottak, hogy újabb hegyoldal omlott le.

A norvég meteoritfigyelő hálózat valószínűtlennek tartja, hogy az erdős és behavazott vidéken rábukkanjanak a meteoritra. A Norsar igazgatója, Anne Lycke szerint is óriási szerencse kellene ahhoz, hogy megtalálják.

Ide kattintva tekinthető meg egy másik, tiszta kép a meteoritról.

Neked ajánljuk
Részleges napfogyatkozást láthatunk június 10-én Magyarországról is Elgondolkodtató idézetek a természet és az ember kapcsolatáról Egy Föld (rövidfilm) Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam