2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Meteorit csapódott be Norvégiában (videókkal)

A meteorit 0,5–2 kilogramm közötti lehetett, és több mint 50 ezer km/h-s sebességgel csapódott a Földnek. Az égi objektum a január 5-re virradó éjszaka hullott a Földre egy Loten melletti mérőállomás közelében, Oslótól 120 kilométerre északra. Sokan a környéken erős robajt hallottak, és éles fényt láttak felvillanni.

A becsapódást egy olyan területtől nem messze észlelték, ahol néhány nappal korábban komoly földcsuszamlás történt, ezért sokan attól tartottak, hogy újabb hegyoldal omlott le.

A norvég meteoritfigyelő hálózat valószínűtlennek tartja, hogy az erdős és behavazott vidéken rábukkanjanak a meteoritra. A Norsar igazgatója, Anne Lycke szerint is óriási szerencse kellene ahhoz, hogy megtalálják.

Ide kattintva tekinthető meg egy másik, tiszta kép a meteoritról.

Neked ajánljuk
Mi a különbség szükséglet és igény, jólét és jóllét között? (videó) Globális térkép készült arról, merre élnek a veszélyeztetett gerincesek Hogyan előzhetné meg az emberiség az ökológiai összeomlást? 2. rész (videó) Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam