2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Meteorit csapódott be Norvégiában (videókkal)

A meteorit 0,5–2 kilogramm közötti lehetett, és több mint 50 ezer km/h-s sebességgel csapódott a Földnek. Az égi objektum a január 5-re virradó éjszaka hullott a Földre egy Loten melletti mérőállomás közelében, Oslótól 120 kilométerre északra. Sokan a környéken erős robajt hallottak, és éles fényt láttak felvillanni.

A becsapódást egy olyan területtől nem messze észlelték, ahol néhány nappal korábban komoly földcsuszamlás történt, ezért sokan attól tartottak, hogy újabb hegyoldal omlott le.

A norvég meteoritfigyelő hálózat valószínűtlennek tartja, hogy az erdős és behavazott vidéken rábukkanjanak a meteoritra. A Norsar igazgatója, Anne Lycke szerint is óriási szerencse kellene ahhoz, hogy megtalálják.

Ide kattintva tekinthető meg egy másik, tiszta kép a meteoritról.

Neked ajánljuk
Miért forró a Föld magja? És honnan tudjuk, hogy mennyire? Űrhajónk, a Föld – 1. rész: Boldog új évet! A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő A környezettudatos háztetők a pénztárcánknak és a környezetnek is hasznára válnak
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam