2021. március 8., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyvárosba tévedt víziló okoz riadalmat

Vízilóveszélyre figyelmeztették Johannesburg lakóit, miután egy magányos példányt láttak kóborolni egy folyó partján a sűrűn lakott Fourways elővárosban.

A hatóságok még nem erősítették meg, hogy valóban betévedt a milliós nagyvárosba egy víziló, és még incidensről, károkról sem érkeztek hírek, de a helyi agrárhivatal figyelmeztetést tett közzé, amely nagy riadalmat keltett a közösségi médiában.

A Jukskei-folyó partján látott víziló egy közeli duzzasztógát környékéről vándorolhatott be a lakott területre – vélik szakértők.

Fotó: Twitter/crimeairnetwork

A Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városának lakóit időről időre a felhőkarcolók közé vagy a parkokba betévedt vadon élő állatok, köztük kóbor majmok vagy leopárdok ijesztik meg. Legutóbb 2019 közepén egy pávián ugrándozott heteken át a tetőkön és erkélyeken, mielőtt be tudták fogni.

A vízilovak alapvetően békés állatok, de agresszívvé válhatnak, ha fenyegetve érzik magukat. Afrikában a legtöbb, ember és vadon élő állat közti halálos incidenst a vízilovaknak tulajdonítják.

A vízilovak a nap legnagyobb részében folyóban vagy tóban dagonyáznak, éjszaka kimennek a vízből, és a parton legelésznek.

Neked ajánljuk
Jóval kevesebb lett a vadkárok száma Székelyföldön A közlekedés okozta légszennyezést felfogó szupernövényeket azonosítottak A fenntarthatóság jegyében épül új park a XIII. kerületben A Föld fölött uralmat szerző ember a „természet balesete” Újabb honlapon rendelhetünk közvetlenül termelőktől, háztól házig
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam