2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napokig várta beteg gazdáját a kórház előtt egy kutya Törökországban (videóval)

A Boncuk névre hallgató keverék nőstény követte a mentőautót, amely 68 éves gazdáját az intézménybe vitte a Fekete-tenger partján fekvő Trabzon városában január 14-én.

Majdnem egy hétig várta egy hűséges kutya beteg gazdáját egy törökországi kórház előtt, ahol a férfit agyembóliával kezelték.

Boncuk, akinek a neve törökül „gyöngyöt” jelent, minden reggel visszatért a kórházhoz, ahol egyszer-egyszer a személyzet adott neki enni. Nem jelentett veszélyt senkire. Mindenki észlelte a kutya és a gazdája közötti kapcsolatot, és mindenki örült ennek.

A beteg lánya többször is megpróbálta hazavinni a kutyát, de az mindig megszökött, és visszatért a kórházhoz.

„Minden reggel kilenc óra körül érkezett, és egészen estig várt. Be nem ment az épületbe. Amikor az ajtó kinyílt, csak bekukkantott a fejével” – mesélte az egyik biztonsági őr.

A férfi végül szerdán hagyhatta el a kórházat, a bőréből majd kiugró kutyája a kerekesszéke mellett rohant, fel-felugrott hozzá, hogy a gazdája megsimogassa őt.

Neked ajánljuk
Kék és zöld kutyák – vegyi környezetszennyezés? (videóval) Kutyákkal keresik a rákosi viperát a Kiskunságban (videóval) A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel is A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en Elhagyott ipartelepeken építene napelemparkokat a MEKH
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam