2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bébibumm egy mexikói vadrezervátumban a pandémia alatt (videóval)

Ritka recés zsiráfnak, elefántoknak és számos veszélyeztetett fajnak születtek utódjai egy mexikói vadrezervátumban a koronavírus-járvány közepette.

A Puebla szövetségi államban lévő rezervátum zárva tart a látogatók előtt a pandémia miatt, ám az állatszaporulat soha nem tapasztalt mértékben nőtt.

Franck Camacho, a Mexikóvárostól mintegy 150 kilométerre fekvő Valsequillóban lévő Afrika Rezervátum igazgatója azonban nem csak a látogatók hiányának, az állatok háborítatlanságának tulajdonítja a hirtelen megugrott születési számot. „Nálunk az állatok úgy élnek, mint élőhelyeiken, de betegségek és orvvadászok általi fenyegetettség nélkül” – magyarázta, majd hozzátette:

„Az állatok nem tudnak semmit a járványról, a vírusról, arról, mi folyik a rezervátumon kívül. Nem csökkentettük gondozásuk minőségét. Számukra az élet teljesen normális mederben folyik.”

A szeptemberben született zsiráfot a gondozók etetik a mexikói vadrezervátumban Fotó: img.aws.la-croix.com

A járvány miatti kötelező lezárás azonban hatással van a rezervátum pénzügyeire, mivel állami támogatásból élnek, de költségvetésüket projektek elhalasztásából pótolják.

A 830 hektáros parkban mintegy félezer faj 5741 egyede él a kicsiny pillangóktól kezdve az afrikai és ázsiai elefántokig és a vízilovakig.

„Sok állat decemberben kezdi világra hozni kölykeit, és ez az időszak májusban, júniusban fejeződik be. A recés zsiráf, amely a faj egyik legritkább alfaja, szeptember 13-án született, akkor 1,53 méter magas volt. Négy hónappal később már 2,6 méterre nőtt, és elérheti majd a 4,5 métert” – mondta az igazgató.

Mivel anyja nem tudta etetni, a gondozók naponta 13 liter tejjel táplálják cumisüvegből, és így naponta 1,5 kilogramm súlygyarapodást ér el.

Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Az utolsó állatokat is kimentették a bezárt thaiföldi állatkertből (videóval) Az elvadult macskák miatt sodródott a kihalás szélére egy erszényesfaj Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam