2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hány sas él a Kárpát-medencében?

Az Európai Unió által támogatott PannonEagle LIFE projekt keretében – 2018 után immáron negyedik alkalommal – a környező országok természetvédelmi szervezetei és szakemberei is csatlakoztak a kezdeményezéshez, így most ismét a Kárpát-medence közös téli „sastérképe” készülhetett el.

A 690 magyar, szlovák, cseh, osztrák, szerb és román madártani szakember az egy időben végzett megfigyelések miatt sasszinkronnak nevezett számláláson a Kárpát-medence szinte valamennyi jelentős sastelelőhelyét felmérte, így a lehető legpontosabb képet kaphattuk az itt tartózkodó sasfajokról és ezek egyedszámáról – számolt be a legújabb fejleményekről a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

A felmérésről teljesebb képet az MME honlapján kaphatnak, de íme, a beszédes grafikonok az eredményekről:

Parlagi sasok megfigyelési adatai a Pannon-régióban
Forrás: MME Monitoring Központ
Rétisasok megfigyelési adatai a a Pannon-régióban
Forrás: MME Monitoring Központ
Szirti sasok megfigyelési adatai a a Pannon-régióban
Forrás: MME Monitoring Központ
Fekete sasok megfigyelési adatai a a Pannon-régióban
Fotó: MME Monitoring Központ
Neked ajánljuk
Még sosem jött világra vadonban gorillakölyök fogságban született szülőktől – mostanáig Ne etessük a vízimadarakat! Csak a csapvíz! – Vízfogyasztási szokásainkra kíváncsi, ezért felmérést indított a DRV Zrt. Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam