2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy nehéz hét a kék bálna életében (videó)

„Az a szomorú, hogy ez nem egy telefonos videójáték, hanem egy kék bálna küzdelme a hajóforgalommal” – írja a chilei Kék Bálna Központ arról az animációról, amelyet műholdas adatok alapján készítettek egy kék bálna nehézségeiről a nagy hajóforgalmú Ancudi-öbölből. A kék pont a bálna, a barna csíkok a hajók. 

A felmérés a 2019. március 22–29-i héten tapasztaltakat dolgozta fel, s készült belőle egy tanulmány. Dr. Luis Bedriñana-Romano, a tanulmány vezető szerzője szerint ezek az adatok nagyon riasztóak.

„Tudjuk, hogy hol vannak a bálnák, de azt is, hogy a teljes populációjuk nagyon alacsony ezen a területen. Vizsgálataink szerint valójában 200 és 700 egyed közé tehető a számuk, így ezeknek az állatoknak a hajóval való esetleges ütközése és pusztulása valós veszélyt jelent a megóvásukban”.

Ezen a területen, az Ancudi-öbölben az elmúlt bő tíz évben három végzetes ütközésről tudnak.

Az animáció ide kattintva tekinthető meg.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: facebook.com
Vissza
Hírfolyam