2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdőfejlesztés a fővárosban

Természetvédelmi célú városi erdőfejlesztést indít a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesten. A kezdeményezést saját forrásokon kívül a kőbányai önkormányzat és üzleti szereplők is támogatják.

A projektet az indokolja, hogy a nagyvárosok élhetősége és jövője szempontjából létkérdés a zöldfelületek aránya és állapota, ugyanakkor jellemzően épp ezeken a településeken korlátozott az erre rendelkezésre álló terület.

Az erdőmegújítások két helyszínen, Budapest XII. kerületében, a Budakeszi-erdő 14/B és 15/D erdőrészleteiben, valamint a X. kerületben, a Kőbányai Határ-erdő 4/M erdőrészletében indulnak el.

Az erdőgazdálkodási beavatkozások célja mindkét helyszínen az őshonos, változatos összetételű fa- és cserjeállomány arányának növelése, továbbá eltérő arányban mindkét helyszínen kitermelik az elöregedett és dőlésveszélyes, idegenhonos faegyedeket, hogy a fiatal csemeték fejlődése számára megfelelő mennyiségű fényt biztosítsanak.

Fotó: parkerdo.hu

A Pilisi Parkerdő Zrt. az általa fenntartott mintegy 60 ezer hektáros állami tulajdonú erdőterületen erdőfelújításra és fejlesztésre, közjóléti-turisztikai és természetvédelmi fejlesztésekre saját forrásból évi közel egymilliárd forintot fordít.

Neked ajánljuk
Nemzeti parkok fogtak össze a vadmacskákért Erdősítés robotdinoszauruszokkal? (videóval) Erdőterületek Magyarországon 2000 és 2020 között Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam