2021. március 2., Lujza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy sor új állatfajt találtak Ausztrália talajvízrendszerében

A szakemberek gazdag állatvilágra bukkantak a nyugat-ausztráliai felszín alatt. Az ausztrál nemzeti tudományos intézet (CSIRO) és a Charles Darwin Egyetem (CDU) szakemberei 2019 augusztusa és októbere között gyűjtöttek be mintákat a Beetaloo medence 28 pontjáról.

Az élőlények többségének testhossza 0,3–10 milliméter között mozog, a legnagyobb állat, amely a vizsgált föld alatti világ csúcsragadozójának tűnik, egy akár 20 milliméteres testhosszt is elérő garnélaféle.

Az újonnan felfedezett lények Fotó: phys.org/GISERA

„Ez egy rendkívül izgalmas felfedezés, mivel ezeknek a rákféléknek egy része eddig ismeretlen volt a tudomány számára, és nem sok olyan hely maradt mára a világon, ahol egy sor új állatfajjal találkozhat az ember egyetlen területen” – jegyezte meg Jenny Davis, a Charles Darwin Egyetem (CDU) kutatója egy sajtóközleményben.

Az eredmények megerősítik, hogy az ausztráliai Északi terület víztartó rétegei sokszínű tengeri élővilágnak adnak otthont, amelyet garnélarákok, bolharákok, kagylósrákok és evezőlábú rákok uralnak.

Neked ajánljuk
DNS-adatbank az illegális állatkereskedelem megakadályozására Szűrőpapírral gyűjtenek DNS-mintát a tengerből (videóval) Kajakosok tisztítják meg Sydney kikötőjét Extrém alacsony vízállás: a hétvégén csaknem kiszáradtak a csatornák Velencében Kvöldsól, az izlandi bor – az ifjúság forrása
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam