2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hiába próbáltak segíteni, majmok és madarak fagytak halálra egy texasi rezervátumban (videóval)

Reggel 6 óra körül szűnt meg az áramszolgáltatás a 28 hektáron elterülő, több mint 400 majomnak otthont adó rezervátumban. A Primarily Primates nonprofit szervezet munkatársai önkéntesekkel generátorokat, fűtőtesteket, gázpalackokat és takarókat szereztek, hogy lakóik életét megmentsék. Sokan megmozdultak, hogy segítsenek az állatmentésben.

Ahogy a fagypont alatti hőmérséklet még hidegebbre fordult, az állatokat elkezdték átszállítani a San Antonió-i állatkertbe és észak-texasi rezervátumokba, de a Primarily Primates szervezet igazgatója, Brooke Chavez elmondta, hogy ekkor már tetemeket találtak szerte a területen.

A rezervátum egyik lakója Fotó: San Antonio Express-News/Jerry Lara 

„Soha eszembe nem jutott volna, hogy az irodámból halottasház lesz. Valaki azt kérdezte, hány állatunk hullott el. Nem tudom még. Sok majmot, lemurt és trópusi madarat veszítettünk el. Csak akkor fogjuk tudni megszámolni a tetemeket, ha melegebb lesz, és olvadni kezd a hó” – magyarázta az igazgató.

„Generátorokra vagyunk rászorulva” – jelezték szerdán közösségi oldalukon a rezervátum munkatársai. Felhívásukra sokan jelentkeztek, többen adományok utalásával, és minden jót kívánva a munkatársak és önkéntesek heroikus küzdelméhez
Fotó: Facebook/Primarily Primates

Mivel a nagy hideg várhatóan még kitart néhány napig, és további áramkimaradások következhetnek az állam legtöbb részén, Chavez és kollégái arra kérték az embereket, hogy segítsenek megmenteni a rezervátum lakóit, melyek nagy része idős korú. Sok állat, köztük 33 csimpánz is helyben maradt, mert nehéz lett volna elszállítani őket.

Így nézett ki a rezervátum a lakóival pár hónappal ezelőtt:

Neked ajánljuk
Világelső a Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum, Magyarország is tagja Miért vénasszonyok nyara, és miért indián nyár? Húsz helyszínnel nőtt a bioszféra-rezervátumok hálózata Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam