2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

45 partra vetődött gömbölyűfejű delfinből csak hármat sikerült megmenteni (videóval)

A z életben maradt állatokat a helyi hatóságoknak és önkénteseknek sikerült visszaterelniük a tengerbe. A kelet-jávai kormányzó vizsgálatot indít annak kiderítésére, mi okozhatta a delfinek halálát.

Mintegy 45 gömbölyűfejű delfin vetődött partra az indonéziai Madura-sziget sekély vizeiben pénteken, közülük csupán 3 maradt életben. A tetemeket a part mentén temetik el.

Az önkéntesek elmondása szerint több, az óceánba segített fiatal delfin visszakerült a partra, mivel anyjuk még mindig a strandszakaszon feküdt megrekedve.

Az állatok partra vetődését regisztráló indonéziai szervezet adatai szerint az elmúlt évben 59 baleset történt, többnyire dugongok és trópusi delfinek rekedtek meg a sekély vízben.

Neked ajánljuk
575 csukabálnát ejtettek el az idei norvég vadászati szezonban Mint a mágnes, úgy vonzzák a rákokat a víz alatti kábelek Két újabb világmárka mondott nemet az állati szőrmére A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam