2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás fenyegeti leginkább az emberiséget David Attenborough szerint (videókkal)

„Ha tovább haladunk ezen az úton, akkor szemtanúi leszünk mindazon tényezők összeomlásának, amelyeknek a biztonságunkat köszönhetjük: ilyen az élelmiszer-termelés, az ivóvízhez való hozzáférés, az élhető környezeti hőmérséklet és az óceáni táplálékláncok” – mondta a 94 éves angol természettudós az ENSZ Biztonsági Tanácsának virtuális találkozóján.

Sir David Attenborough szerint „ha a természet világa nem képes többé kiszolgálni a legalapvetőbb szükségleteinket, akkor a civilizáció többi része is rövid időn belül darabjaira hullik. Nem irigylem azt a felelősséget, amely mindezek miatt önökre hárul”  – fűzte hozzá a természettudós.

Az ENSZ következő klímaértekezlete (COP26) novemberben lesz a skóciai Glasgow-ban. Ez lesz a nemzetközi szervezet legfontosabb konferenciája a párizsi klímaegyezmény megszületését eredményező 2015-ös találkozó óta.

Az egyezmény célja a globális átlaghőmérséklet emelkedésének jóval 2, de inkább 1,5 Celsius-fok alatt tartása az iparosodás előtti szinthez képest.

A tanácshoz intézett beszédében Antonio Guterres ENSZ-főtitkár a globális károsanyag-kibocsátás csökkentésében való nagyfokú szerepvállalásra buzdította az országokat, vállalatokat, városokat és pénzügyi intézeteket.

Jelenleg Kína és az Egyesült Államok a világ legnagyobb üvegházhatásúgáz-kibocsátói.

Neked ajánljuk
Felére csökkent a világ korallzátonnyal borított területe az 50-es évek óta A Föld változásait figyelő új műholdat lőttek fel A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam