2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

DNS-adatbank az illegális állatkereskedelem megakadályozására

Az ausztrál kormány alkalmazni fogja a gyakorlatban azokat a javaslatokat, amelyeket a KPMG tanácsadó cég fogalmazott meg az állatfajok exportjára vonatkozó engedélyeket vizsgáló jelentésében.

A dokumentum szerint az olyan veszélyeztetett fajok, mint a barnafejű hollókakadu és a kékvállú lóri, a feketepiaci kereskedelem áldozatai.

A cég azt javasolta, hogy az ausztrál kormány hozzon létre egy DNS-adatbázist, amely tartalmazza az Ausztráliába importált vagy onnan exportált állatok mindegyikének leszármazási vonalát, hogy a hatóságok könnyebben nyomon követhessék az állatokat, és felszámolhassák az illegális kereskedelmüket.

Barnafejű óriáskakadu Fotó: Shutterstock

Az ausztrálok szerint a szervezett bűnözés egyre nagyobb mértékű bevonódása a kereskedelembe, a kifinomult nemzetközi kereskedelmi gyakorlatok és az ausztrál vadállatok nagy, olykor több tízezer dollárt is elérő értéke a feketepiacokon a lehető legerősebb elrettentő eszközök bevetését teszi szükségessé.

Kékvállú lóri Fotó: Shutterstock

A KPMG jelentése szerint több száz veszélyeztetett papagájt exportáltak Ausztráliából egy berlini székhelyű állatvédő szervezethez, amelyről később kiderült, hogy egy elítélt csaló, Martin Guth üzemelteti, aki több százezer dollárért adta el a madarakat.

A DNS-adatbank feltöltését a madarakkal kezdik, majd idővel az összes őshonos állatra kiterjesztik.

Neked ajánljuk
Veszélyben az ausztrál cápák, ráják és macskahalak Egy magángyűjteményben fedeztek fel egy új puhatestűt Az ausztrál tengerpartokon felhalmozódó szemét túlnyomó része műanyag A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam