2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megosztó madárvédelem: a halastavak ostora, a kárókatona

Becslések szerint idén is akár hatvanezer kárókatona, más néven kormorán telelhet hazánkban. Az uniós védelem alatt álló madár óriási károkat okoz a halgazdaságoknak.

Ekkora halpusztító soha nem volt az édesvizekben, mint ez – szögezte le Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője az Euronewsnak. „Az egyetlen olyan, nem szelektíven halászó állatról beszélünk, ami nem illik bele a faunába. Mint a farkasok, csoportosan vadásznak. Egy elfogyasztott halra három pusztulás jut. Közben még tönkreteszik a galériaerdőket is, mert a savas ürülékük lemarja a fákat” – mutatott rá a szóvivő.

Forrás: Euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
A színpompás tojások a madárvilágban sem ismeretlenek A homok hűtésével segítik a közönséges levesteknősök szaporodását Ausztráliában A természet vigaszt ad a járvány idején – a szeméttel borított táj ugyanakkor meglehetősen vigasztalan látvány Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam