2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amazóniai erdőirtásokat is figyeli a vasárnap fellőtt brazil műhold (videóval)

Az esőerdők megfigyeléséért felelős brazil űrkutatási intézet (INPE) közlése szerint az Amazonia 1 műhold segít ellenőrzés alatt tartani a mezőgazdasági tevékenységet és az esőerdőket, főleg az Amazonas vidékén.

Az amazóniai erdőirtásokat is figyeli Brazília első saját fejlesztésű, tesztelésű és működtetésű műholdja, amelyet vasárnapra virradóra bocsátottak fel a Satish Dhawan indiai űrközpontból.

A brazil műhold ötnaponta tud felvételt készíteni a Föld bármely pontjáról.

Ez különösen fontos segítség az amazonasi erdőirtások megfigyeléséhez, mert a sűrű ismétlődés növeli az esélyét, hogy felhőmentes időpontokban is készüljön felvétel.

Brazil sajtójelentések szerint a 400 millió realos (21,4 milliárd forint) projekt többször is majdnem meghiúsult a pénzhiány miatt. A források szűkössége okán az INPE épp az Amazonia 1 felbocsátása előtt kényszerült megvonni az ösztöndíjat 100 tudóstól.

Neked ajánljuk
Műholdadatok és okostelefonok segítenek az őslakosoknak megvédeni az erdőket (videóval) Műholdadatok és okostelefonok segítenek az őslakosoknak megvédeni az erdőket (videóval) Íme, a négy új természeti Világörökség-helyszín (képekkel) Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam